Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960-1961 ZJŠ Brno - Gottwaldov 7:0

V pátém kole nejvyšší hokejové soutěže se utkalo gottwaldovské mužstvo s jedním z představitelů druhé poloviny ligové tabulky. Hráči odjížděli do Brna s nejlepším úmyslem odčinit dosavadní neúspěchy v ligových bojích. Tuto naději podporovalo i vědomí, že na předligovém turnaji v Bratislavě se jim podařilo ZJŠ Brno porazit 4:2. Bohužel se ukázalo, že současná forma mužstva je opravdu velmi slabá. Hráči podali v Brně jeden z nejslabších výkonů, které jsme mohli zatím od počátku sezóny zaznamenat.

Je to po celkem slušných výkonech, které podali hráči alespoň ve dvou třetinách utkáni Kladnem, Bratislavou a v Chomutově velmi nepříjemné překvapení. Ve středečním utkáni se jim, zejména do poloviny druhé třetiny nedařilo vůbec nic. Všichni hráči chybovali dlouhým držením a vedením kotouče a malou orientaci na ledě. V této časti hry, jsme neviděli jedinou plynulou akci útoků a obranné řady kupily chybu na chybu.

Brno praktikovalo těsnou obranu po celém hřišti a silácký hokej, kterému se misi na úkor vlastní hráčské koncepce přizpůsobili. Je jisté, ze mužstvu opět neprospěly změny ve složení útočných řad, kde v prvním útoku nastoupil Bořuta na místě Matějů a ve třetím útoku Josef Kožela ml. hrál místě nemocného Karlíka. Za tohoto stavu se hráči na kluzišti teprve sehrávají a zejména klidu to v žádném případě nepřidá.

Nechtěli bychom být proroky, ale stálo by jistě za úvahu, po příchodu nového hráče Černého z Prostějova do obrany vrátit Charouse do prvého útoku. Prvá útočná řada v sestavě Stuchlík, Charous podávali, ve II. lize dobré výkony a osvědčila se hlavně střelecky. Rovněž Rabetz by jistě lépe zahrál v útoku s Heimem a Konečným, nebo Kozlem.Třetí útok pak citelně postrádá nemocného Vaďuru. Věříme, že po jeho návratu do mužstva se výkon i této řady zlepší.

V brněnském utkání zahráli alespoň snaživě ve druhé polovině utkání Charous v obraně, Stuchlík v útoku a Vyoral v brance, který za stavu 0:2 vystřídal Baroše.

Je třeba říci, že s výjimkou první třetiny, kdy Brněnským opravdu všechno vyšlo, nepodali vítězové zvláštní výkon.

Celý zápas pak určitě neměl prvoligovou úroveň. Do chabého rámce utkání zapadly i výkony obou rozhodčích, Bartoše z Prešova a hlavně Kropáčka z Budějovic, kteří v poslední třetině uznali za šestou branku Salaje, odraženou od tyčky a sedmou branku Kekusovu dosaženou ze zřetelného postaveni mimo hru. Rovněž Schwachův boxerský výstup v polovině poslední třetiny zasloužil pětiminutový trest. Ze zápasu si odnesli zranění Pavelka (podezření na zlomené žebro) a Rabertz (naražená noha).

5. kolo: 26. 10. 1960 ZJŠ Brno - TJ Gottwaldov 7:0 (4:0, 1:9, 2:9)

Branky: Štrůbl 2, Salaj 2, Tůma, Zamastil, Kekus. Vyloučení: 4:3 (Tůma, Zamastil, Žůrek, Schwach - Heller, Bořuta za faul Baroše, Charous. Diváků: 4000.

ZJS Brno: Pavlík (od 41. Kolouch) - Babek, Mí. Kekus„ Žůrek, Richter, Andrýsek, Schwach, Novák - Tůma, Klima, Salaj. Štrůbl, Sedlák, Zamastil. Trenér: Štemprok.

TJ Gottwaldov: Baroš (Vyoral) – Heller, Kožela, Bezouška, Charous, Bořuta, Stuchlík, Robetz, Heím, Konečný. Čiž. Kozel, Pavelka, J. Kožela. Trenér: Nováček.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář