Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Gottwaldov - Pardubice 4:2

Po zisku dvou bodů z Prahy proti Kladnu se mnozí dotazovali: Je už zase všechno v pořádku, přijdou další vítězství?

Nevíme, je-li všechno v pořádku, ale jsme přesvědčeni o tom, že bude - budou-li naši chlapci bojovat a snažit se dobrý hokej. Vratká je přízeň davu a to nejen v Gottwaldově. Dnes tě zatracují, zítra se něco povede a vše je odpuštěno.

V Praze ševci zvítězili nejen nad Kladnem, ale i sami nad sebou, proti Pardubicím si vybojovali zpět i sympatie tribun. A to je důležité: „Porazit Pardubice, hned jsme ve středu tabulky,“ uvažovali nejen diváci, ale jistě i hráči.

I když tam byly chyby, které nelze přehlížet.

Je nesporné, že Landa svou zkušeností přenáší klid a nelze podceňovat i jeho gesto či povzbuzení pro mladé. A pak také Šíma. Neohrožený bojovník nevyhýbající se žádné srážce, rozehrávající někdy s klidem profesionála i často střílející. Mezi námi, až mu to někdy opravdu vyjde. Nechť mu vyhlášení nejlepším obráncem povzbuzením.

Ne, nebudeme si všímat všech, na to bude jistě jiná příležitost. Jen snad slovo povzbuzení pro Bohumila Koželu, kterému se opravdu nedaří při velké snaze a k dovršení smůly i ten první puk ve Valáškově síti se stočil od jeho brusle. A pak pochvala těm, kteří rozhodli o výsledku - Koutnému a Bavorovi. Předvedli akce jako z učebnice a během devíti minut smrští v polovině zápasu rozhodli. Naopak scházel Svojše, který ulehl s chřipkou, Tesle scházel Ondrasinu.

A ještě jedna přímluva. Známe bojovnost Baumruka - snahu o poctivý výkon, i on ještě jistě dostane příležitost. Co třeba v obraně?

Závěr bude patřit rozhodčím. Dvě třetiny to šlo, ta poslední jim „ujela“. Pravý viník zůstal nepotrestán. Andrt, který dvakrát fauloval Kašťáka, Bavorovo sražení ve vyložené pozici kolenem, nepotrestané tlučení holí Šťastného, dvakrát beztrestně víc Pardubických na ledě, to nakonec vyneslo Bartíkovi i jeho přátelům z Prahy - Pláteníkovi a Pražákovi - jen „dvojku“ od instruktora Herynka.

Ohlasy trenérů:

Bohuslav Rejda (Pardubice): „Pokud jde o chuť do hry, byl na tom Gottwaldov dvakrát lépe. Máme problémy. Vaše hodiny šly v závěru dvakrát tak rychle, příště si k nim posadíme i svého člověka. Bojovnější Gottwaldov zaslouženě vyhrál, ale jdou vám nějak rychle stopky. Proč nehráli Dolana s Kokšem? Dolana si natáhl tříslo a Kokš je hlubší případ morální, budeme ho muset řešit.“

Vladimír Kobranov (TJ Gottwaldov): „Musím chlapce pochválit za zodpovědné plnění úkolů, důraz a bojovnost. Po vedoucí brance jsme trochu zapomněli bránit. Měli jsme vyrovnanější celek, zabírají už i ti, kterým se nevedlo. Pochopili, že úspěch je založen na perfektní obraně.“

Delegát Herynk: „Hrálo se bez záludností. Rozhodčí udělali podle mě chybu v případě sražení Bavora. Měli trestat Šťastného za sekání holí. Dvakrát bylo šest pardubických hráčů na ledě.“

Rozhodčí Bártík: „Pískal jsem po druhé ve třech, tentokrát nejsem spokojen sám ze sebou. Není ovšem možné žádat vylučování za každé přitlačení tělem, hrajeme přece hokej, ne? Ale místy mám přece jen dojem, že mi ten druhý pár oči, zejména za zády, chybí.“

5. kolo: 14. října 1967 Gottwaldov - Pardubice 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: Koutný 2, Kašťák, Bavor. Nahrávky: Bavor 2, Koutný, Vašek - Panchartek, Šťastný. Rozhodčí: Bartík - Pláteník, Pražák. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Zásahy brankářů: Valášek 30 (8, 12, 10) - Lacký 34 (12, 12, 10). Diváků: 8000.

Gottwaldov: Valášek - Pokorný, Landa, B. Kožela, Šíma - Maršík, Poláček, Vodák - Bavor, Koutný, Heim - Kašťák, Vašek, Trtílek. Trenér: Kobranov.

Pardubice: Lacký - Andrt, Vohralík, Střída, Panchártek - Pryl, Kokš, Andit - Dolana, Mareš, Franc - Martinec, Šťastný, Borek - Skalický, Müller. Trenér: Rejda.

Autor: Naše Pravda

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář