Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Pardubice - Gottwaldov 3:4

Gottwaldovští hokejisté mají v Pardubicích dobré jméno. Nemalý podíl na tom má skutečnost, že si letos už dvakrát přijeli do města perníku pro ligové body. V prvním zápase TJG zvítězila 5:1 a výkon týmu zanechal u diváků dobrý dojem. A nyní otočili vývoj zápasu z 1:3 na 4:3 během poslední třetiny. Žel nyní už hokej v Pardubicích netáhne, neboť mužstvo patří k celkům, které jdou od desíti k pěti.

V ochozech se stále diskutuje o tom, zda rozchod s Kokšem byl správný, co bude se Špačkem. Oba mají namířeno do Brna. Příznivci hledají příčiny současných neúspěchů.

V Gottwaldově už takové starosti nemáme.

„Musíme si však přiznat, že po dvou třetinách středečního boje jsme se k mužstvu příliš nehlásili. Neměli jsme k tomu ani ten nejmenší důvod. To co jsme viděli na ledě, byl jen slabý odvar hokeje,“ psal kriticky ve svém referátu redaktor Jaroslav Valenta.

V Pardubicích upravuje ledovou plochu místo švýcarské Rolby podobně jako v Brně francouzský Lissalp. A stejně jako v Brně - špatně. Zlatá naše rolba! Prvních čtyřicet minut to bylo podle slov trenéra Kobranova „dokonalé oranisko“, na kterém nešlo uplatnit žádné technické přednosti, na což doplatila technicky nejvyspělejší Vaškova formace.

Na špatně upraveném ledě Gottwaldovu nešly přihrávky, hráči jen vlažně jezdili po kluzišti. Až se chvílemi zdálo, že ševci čekají s myšlenkou, že zápas nějak dopadne.

Naštěstí měli v brance téměř bezchybného Vyorala, který měl svůj díl viny jen u třetí branky. Právem se s 35 úspěšnými zásahy dostal do nejlepší trojky zápasu. Pochytal i několik sólových nájezdů pardubických útočníků.

Jeho spoluhráči dvě třetiny spali. Skóre otevřel Dolana, v 9. minutě vyrovnal Heim na 1:1 přímo z buly. Při vyloučení Svojšeho dal pak Panchártek v přesilovce Vyoralovi druhý gól a ve druhé třetině Andrt bombou od modré zvýšil na 3:1.

Před závěrečnou třetinou však Vladimír Kobranov přitáhl otěže. Zraněné hráče Vodáka (naražený stehenní sval), Trtílka (natažené tříslo) a s nimi i Vaška nechal sedět. Sestavil dvě útočné řady s úkolem přinést do hry zvrat.

A ten skutečně přišel.

Hned z prvního útoku třetí třetiny Josef Kožela dělovkou snížil na 2:3 a vstřelil svou celkově stou branku. A o čtyři minuty později Šíma vyrovnal. Dvě minuty před poslední sirénou, kdy už ševci ovládli hru, projel nádherně z levého křídla do středu kluziště Kašťák a nezadržitelnou ránou k tyči rozhodl.

Po dlouhé době jsme viděli tři obranné dvojice Šíma - Pokorný, Svojše - Hanačík a B. Kožela - Jenáček. Moc se však neosvědčily. Snad k tomu přispěly i útoky, které neudržely kotouč v útočném pásmu a v prvních dvou třetinách špatně bránily.

Hráčům Gottwaldova jsme tímto všechno odpustili, i když utrpení z prvních dvou třetin bylo velké.

Poznámka na závěr? Není lepší bojovat od první až do poslední minuty a nehrát sobě a příznivcům na nervy?

OHLASY TRENÉRŮ:

Vladimír Kobranov (TJ Gottwaldov): „V prvních dvou třetinách jsem chlapce nemohl poznat. Hráli velice těžkopádně, nic se jim nedařilo a byli doslova vyvedeni z míry. Proto jsem se rozhodl sestavit jen dvě útočné řady. Věřil jsem, že se kluci pokusí o zvrat celého utkání.“

Náhodný divák: „Ten Kobranov je ale lišák. Celé dvě třetiny nás nechá v domnění, že získáme body. Stačila mu třetina k tomu, aby výsledek zvrátil ve svůj prospěch."

32. kolo: 13. března 1968 Pardubice - Gottwaldov 3:4 (2:1, 1:0, 0:3)

Branky: 9. Heim, 50. J. Kožela, 54. Šíma (Bavor), 58. Kašťák. Rozhodčí: Bartík - Kuma a Karas. Diváků: 800.

Autor: Jaroslav Valenta s úpravou Daniela Ostrčilíka

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář