Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 ZKL Brno - Gottwaldov 8:2

Více než deset tisíc diváků přišlo ve středu do ochozů brněnské kryté haly, aby zhlédlo moravské ligové derby. Někteří tajně doufali, že se Gottwaldovu podaří opakovat husarský kousek z loňské sezony, kdy si odvezl bod. Jenže Gottwaldov přijel bez Svojšeho, Maršíka, Tomaníka i Heima, navíc nemocný hrál Bavor. Tentokrát se hostům zápas nevydařil, hlavně jeho úvodní část.

Opět už v první minutě inkasovali, tentokrát není bez viny Valášek, od jehož hokejky se kotouč vystřelený od zadního hrazení odrazil do branky. To pochopitelně vneslo do hry hostí nervozitu a nepřesnost, takže už v 8. minutě byl stav 3:0.

„Deset, deset,“ skandovaly nadšené brněnské tribuny.

Gottwaldovští vyráběli chyby, při nichž jejich příznivcům vstávaly vlasy na hlavě. Obránci zbytečně couvali před Valáškovu branku, takže zkušení hráči domácích mohli v dobré pohodě spustit koncert. A hosté byli chvílemi bezradní.

První velkou šanci měl v 19. minutě Trtílek, sólo však nezakončil úspěšně a štěstí neměl ani o 15 vteřin později, kdy byl před Nadrchalem opět sám. Přestávka hosty probudila. Hra byla daleko zajímavější a také vyrovnanější. Gottwaldovští už měli spoustu šancí. Jednu proměnil Kašťák po akci s Vaškem, ty další už zůstaly jen na hokejkách. Ve 25. minutě opět Kašťák po akci s Trtílkem, ve 32. minutě vyjel Nadrchal z branky a kotouč směřující do branky dostihl Macháč až v brankovišti. Ve 33. minutě byl Josef Kožela sám před brněnským brankářem, o minutu později zase Bavor, ve 38. minutě nastřeluje Jiří Poláček jen tyč. Samozřejmě i domácí měli své příležitosti, ale ty už nebyly tak markantní.

Tato nešťastná třetina jako by opět zanechala na Gottwaldovu stopy. Trenér Kobranov kombinoval obranné dvojice i útočné formace, do branky v 51. minutě poslal Vyorala, který nechytal vůbec špatně.

Ale výsledkem byly opět jen neproměněné příležitosti. Ve 47. minutě Bavor nezakončil sólo, stejně jako i minutu před koncem. Gólové příležitosti mělo i duo Vodák s Koželou.

Gottwaldovští prohráli rozdílem šesti branek, výkony mužstev takovému rozdílu neodpovídaly. Jen se potvrdilo, že obrana je nejslabší řadou TJG a potřebuje daleko větší podporu útočníků jako ve druhé části. Hráčům nelze upřít snahu a obětavost, chybí jim však v rozhodujících chvílích klid, rozvaha a také přehled a někdy také smysl pro kolektivnější hru.

Po porážce v Brně čeká TJG série dalších utkání s celky ze silné trojky. V sobotu hraje v Praze se Spartou, ve středu v Jihlavě s Duklou. Teprve za týden čekal hráče domácí zápas s Duklou Košice.

OHLASY TRENÉRŮ

František Vaněk (trenér ZKL Brno): „Očekával jsem spíše těsný výsledek, konečný stav na takovou převahu neodpovídá. Kdy dostane příležitost Přecechtěl? Jeho čas možná přijde. Rozhodčí měli lehkou úlohu, neboť se hrálo slušně.“

Vladimír Kobranov (TJ Gottwaldov): Chybami v obraně jsme domácím umožnili zbavit se strachu o výsledek. Máme kompletní jen jednu řadu, ostatní pro marodku musíme kombinovat. Nyní nás čekají další dva těžké zápasy. Během té doby by se nemocní hráči měli dát dohromady.“

8. kolo: 25. října 1967 ZKL Brno - Gottwaldov 8:2 (4:0, 1:1, 3:1)

Branky: Černý 2, Potsch, Bárta, Farda, Kepák, Ševčík, Machač - Kašťák, J. Kožela. Rozhodčí: Kořínek, Karas, Liška. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváků: 10 000. Zásahy brankářů: Nadrchal 22 (6, 8, 5), Valášek (11, 10, 6), Vyoral (7).

ZKL Brno: Nadrchal - Potch, Kocourek, Maixner, Machač, Scheuer, Farda, Černý, Ševčík, Kepák, Jiřík, Winkler, Skopal, Bárta. Trenér: Fr. Vaněk.

TJ Gottwaldov: Valášek (51. Vyoral) - B. Kožela, Šíma, Pokorný, Landa - Kašťák, Vašek, Trtílek - Vodák, J. Kožela, Přikryl - Bavor, Koutný, Poláček.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář