Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1983-1984 Gottwaldov - Košice 9:1

V Gottwaldově bylo úterní prvoligové utkání očekáváno nejen s velkým zájmem, ale i určitými obavami. To proto, že Košičtí jsou nevyzpytatelným mužstvem, které dokáže překvapit v době, kdy se to nejméně čeká. Navíc mají výtečnou osobnost a střelce v osobě V. Lukače.

Utkání začalo svižně, už v úvodu se dostala na dostřel Nuzíkovy brány první košická řada, z protiútoku se dostal do šance Mezek. Hosté se tradičně spoléhali na rychlé brejky S tím však domácí počítali a Vincenta Lukače dostala na hlídání všechna pravá křídla Gottwaldova. Jeho hráči se pomalu dostávali do tempa, ale získávali na převaze. S ní přicházely i šance. První z nich proměnil až ve 12. minutě Čajkou, který tak vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži. O chvíli později dorazil kotouč Albrecht a do kabin se šlo s nadějným skórem 3:0 zásluhou Chalánek.

Po změně stran Košičtí začali zlobit. Zle dotírali na domácí branku a měli řadu šancí. Nejprve jim nebyl správně uznán gól z přesilovky, když vtlačili Nuzíka i s kotoučem do brány. O chvíli později po chybě obrany přece jen snížil Ludma. Následoval prudký nápor hostů, kdy několik minut se hrálo před bránou domácích. Ti se dlouho nemohli z tlaku vymanit. Čtvrtou branku vstřelil těsně před závěrem druhé třetiny Vodák, který odehrál svůj 750 zápas v nejvyšší soutěži. Právě jeho trefa přinesla opět uklidnění do řad gottwaldovského celku.

Rozhodnutí měla přinést poslední třetina. Domácí předešli košickému náporu a během pěti minut vstřelili čtyři branky Pelc, Kořený, Dobiášek a opět Vodák a utkání prakticky rozhodli. Dvě minuty před koncem pečetil vysokou výhru Čech. Košičtí sice zlobili, ale to už se hráčům s géčkem na dresech hrálo klidně. Výborně kombinovali a své akce dokázali zakončovat dobrou střelbou. Je sice pravda, že brankáři Orenič a Švarný své mužstvo nepodrželi, ale za obranou, která pod tlakem dělala chyby, neměli úlohu zrovna nejlehčí.

Gottwaldovští podali proti Košicím nejlepší výkon letošní sezony. I když jej nelze přeceňovat. Přece jen však naznačili, že by měli hrát lépe než vloni. Navíc je sympatické i to, že hrají na čtyři kompletní pětky a že se prosazují mladí hráči. Brankář Nuzík byl vyhlášen nejlepším mužem domácích.

Vítězství domácích bylo naprosto zasloužené, řada akcí doslova lahodila oku diváka. Věříme, že vítězný celek zůstane při zemi, vždyť v ligové soutěži nejsou lehcí soupeři.

Už v pátek hrají další zápas na domácí půdě – tentokrát hostí Škodovku Plzeň.

Zdeněk Haber (TJ Gottwaldov): „Po vítězství na Spartě jsme utkání nepodcenili a byli jsme značně nervózní, zejména ve II. třetině, kdy jsme dělali neuvěřitelné chyby. Jsem rád, že jsme zvládli koncovku. A jak rostlo skóre v náš prospěch, dostávali naši hráči více a více chuti a naopak Košičtí ji měli stále méně.“

5. kolo: 27. září 1983 TJ Gottwaldov – VSŽ Košice 9:1 (3:0, 1:1, 5:0)

Branky: 38. a 50. Vodák, 12. Čajka, 14. Albrecht, 19. Chalánek, 45. Pelc, 46. Kořený, 47. Dobiášek, 58. Čech – 33. Ludma. Vyloučení: 7:5 navíc Slanina (Košice) na 10 minut za nesportovní chování. Rozhodčí: Aubrecht – Beneš, Grůň. Diváků: 8000.

TJ Gottwaldov: Nuzík – Peterka, Michalovský, Albrecht, Korph, Čajka, Venera, Sedlák, Zavrtálek – Mezek, Pelc, Čech – Kocián, Říha, Kořený – Hulva, Vajčner, Vodák – Chalánek, Dobiášek, Buřič. Trenéři: Haber, Maršík.

Košice: Švarný – Brůsil, Bakoš, Lojda, Franc, Slanina, Marcinko – V. Lukač, Jabcon, J. Lukač – Mažgat, Sýkora, Talpuš – Ludma, Ihnačák, Štefanovič. Trenéři: Brunclík, Porenc.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář