Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1985/1986 Gottwaldov - Jihlava 2:4

Ve třetím duelu nasadily oba celky opět čtyři útoky, chyběli u domácích Maruška po operaci kolena, vojákům zranění Pivoňka a F. Musil, který se však už v plné zbrojí objevil na střídačce. Už od prvých minut bylo před oběma brankami neobyčejně živo, domácí se netajili touhou, alespoň jednou letos obhájce titulu porazit. O všem rozhodlo však prvních třináct minut. Vaculík v nájezdu netrefil, vzápětí gottwaldovská obrana „vyrobila“ zásluhou Peterky nenapravitelnou chybu, kterou reprezentanti Šejba a Pašek, byť nadvakrát, využili. Pak Benák dostal do zápasnického „parteru“ Raděviče, ale v početní převaze domácí nevyužili další šanci. Pelc se brilantně uvolnil jednoduchým axelem, ale Čechova muška byla vychýlena. Kolmo najíždějící Kapusta byl sám před Břízou zezadu podtržen, ale při trestném střílení jihlavský brankář povyjetím zmařil jeho pokus o blafák. Vzápětí přišel trest. Peterka spáchal další vážnou chybu, kterou po rychlé kombinaci Svozilovy trojky zakončil Micka přesným volejem. A už ve zmíněné 13. minutě 34 sekundy po vyloučení Albrechta zajistil klid ve vojenské jednotce Válek. Dukla začala hrát uvolněně, zvláště když domácím nevycházely přesilovky, až na jedinou.

Raděvičovi skončil trest přecházející z první třetiny do druhé, mezitím jej v boxu časoměřičů vystřídal jihlavský Řezníček. A přesně 65 sekund před jeho návratem dokázal Jiskra, že od většiny vojáků odkoukal největší údernou zbraň, střelbu bez přípravy. Tahle branka znamenala injekci. Domácí ve druhé části vojáky doslova zatlačili do defenzivy. Tentokrát už jen se třemi útoky bez Kapustovy trojice, čemuž se i soupeř přizpůsobil rošádou Hrbatého s Dolanou ve Svozilově útoku, zatímco Polcar s Kašťákem se už jen dívali. Řadu závarů před svou klecí zejména po vyloučení Ščerbana a Válka, však Bříza vyřešil. Vojáci nevynechali jedinou příležitost k nebezpečným brejkům při nájezdech Vlka, Válka I Dolany byl však Svoboda na místě.

Těsně po zahájení závěrečné třetiny se opakovalo trestné štřílení, tentokrát na druhé straně, když brankář Svoboda poslal hůl po ledě proti kotouči. Exekutor Dolana proměnil s jistotou a dal vojákům definitivní pocit semifinále, když skóre korigoval bekhendem bez přípravy už jen Buřič.

HLASY TRENÉRŮ

Jaroslav Holík (Dukla Jihlava): „Jsme velice šťastní, že se nám podařilo vyhrát i ve třetím vzájemném zápase. Dnes jsme hráli dobře jen v úvodu. Ve druhé třetině jsme ale doplatili na nedisciplinovanost hráčů a ta mohla zvrátit vývoj utkání. Po důrazné domluvě se poslední třetině naše hra opět zlepšila a střetnutí jsme dotáhli až k úspěšnému závěru. Za dobrý výkon zaslouží pochvalu Bříza, Benák a Svoboda. O Gottwaldovu jsme věděli, že je dobrý především v obraně. Když se nám podařilo dát mu doma dostatek gólů, začali jsme si věřit a to nám pomohlo rozhodnout čtvrtfinále už ve třech kolech. Prospělo nám to, že jsme základní části ligy nechávali hrát co nejvíce i náhradníky. Vykrystalizovala se optimální sestava, která se „chytila" při Poháru mistrů v Rakousku a příjemně nás překvapila tím, jak dobře proti Gottwaldovu zahrála.“

Zdeněk Uher (TJ Gottwaldov): „Dnešní zápas rozhodly v údu dvě hrubé chyby Peterky v obraně. Poměrně laciný byl i třetí gól, přesto se nám v přestávce podařilo dát družstvo natolik dohromady, že jsme mohli při troše štěstí přivodit zvrat v náš prospěch. Bohužel, nemáme tak vyrovnané řady, jako Dukla. V Jihlavě stačily soupeři jen dvě pětky, na domácím ledě ještě Dobiáškova formace.

Mladí hráči musejí odvádět víc, a když už góly sami nedávají, alespoň by je neměli dostávat. Faktem ovšem je, že Dukla Jihlava je výborné mužstvo a právě proti nám se vypnula k zatím nejlepším výkonům sezóny. Předčila nás fyzickým vzrůstem hráčů I kombinací, vynikli reprezentanti, a pro mne zůstává jedním z největších kandidátů na titul.

Naši chlapci chtěli dosáhnout alespoň dvou utkání doma pro své diváky, po postupu mezi osm nejlepších přišlo ale zákonité uvolnění koncentrace a dnes i individuální pokusy o zlom nepříznivého vývoje utkání, které proti vyspělé kombinační hře soupeře neměly šanci na úspěch. Přemíra snahy zde byla spíš na škodu. Přesto si myslím, že jsme nezklamali.“

15. února 1986, 3. zápas čtvrtfinále play off: TJ Gottwaldov – Dukla Jihlava 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Branky: 22. Jiskra, 49. Buřič – 4. Pešek, 11. Micka, 13. Válek, 44. Dolana. Nahrávky: Raděvič, Dobiášek – Šejba, Svozil, Hrbatý, Řezníček. Rozhodčí: Šutka – Bacula, Janíček. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Sled branek 0:3, 1:3, 1:4, 2:4. 71100 diváků.

TJ Gottwaldov: J. Svoboda — Stavjaňa, Albrecht, Peterka (11. Valla, 20. Kořený), Venera. Sedlák, R. Svoboda — Santarius. Pelc, Čech — Jiskra, Vlach, Raděvič — Chalánek, Doblášek, Kořený (20. Buřič) — Vaculík, Kapusta, Václavíček. Trenéři Uher a Maršík.

Dukla Jihlava: Bříza – R. Svoboda, ŘeznÍček, Ščerban, Benák, Čajka, Kolek — Šejba, Pešek, Vlk — Válek, Žák, Konopčík — Dolana, Polcar, Kašťák — Hrbatý, Svozil. Trenéři Neveselý a Holík.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář