Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-88 Gottwaldov – Kladno 2:5

Radost v táboře gottwaldovských hokejových příznivců po nečekaném úspěchu v Plzni vystřídal v sobotu smutek. Televizní premiéra na domácím ledě se totiž Gottwaldovu vůbec nepovedla a podlehl v ní překvapivě ligovému nováčkovi z Kladna po rozháraném výkonu 2:5.

Hosté zaskočili soupeře hned v úvodu zápasu velkým náporem, jež proměnili v dvoubrankové vedení už po osmi minutách hry. Santarius sice snížil na 1:2 a v přesilovce pěti proti třem, mohli domácí vyrovnat, velkou šanci na zvrat však trestuhodně promarnili.  Úplně je zmrazil protiúder Kladenských, jejichž útočník Kameš po návratu z trestné lavice zaznamenal třetí gól, jenž ještě pojistil veterán Nový v nástupu do druhé třetiny čtvrtou brankou.

Na rozdíl od Gottwaldovských těžili hosté z přesilových her a právě v nich si vybudovali rozhodující náskok pro klidný finiš. Na straně domácích tentokrát vázla kombinace, střelba i herní projev. Jejich hra působila příliš křečovitě a zbytečná nervozita (snad z televizních kamer?) svazovala gottwaldovským hokejistům ruce i nohy. Nedařilo se jim vůbec nic, útočníci se nedokázali prosadit a brankář Knežický měl za chybující obranou velice těžkou pozici.

Třikrát škoda neproměněných příležitostí při přesilovkách ale i dalších šancí, které měli Jiskra, Dobiášek, Tomek, Pelc, Vlach a Santarius. Až minutu před koncem vstřelil Jiskra druhý gól, ale už dávno bylo rozhodnuto.

V příštím ligovém kole nastoupí hokejisté TJG 29. září na ledě úřadujícího mistra v Pardubicích a v pátek hostí Duklu Jihlava.

Eduard Novák (asistent trenéra Kladna): „Do Gottwaldova jsme jeli s obavami, jelikož je zde kvalitní hráčský kádr a dobře trénované mužstvo. Po nešťastné porážce doma s Českými Budějovicemi jsme se na utkání připravovali velmi pečlivě a využili toho, že nás soupeř v úvodu zřejmě podvědomě podcenil. Od začátku jsme hráli agresivní útočný hokej, což se nám vyplatilo. A když nás podržel navíc brankář, získali jsme důležité ligové body.“

Zdeněk Uher (hlavní trenér TJ Gottwaldov): „Svým výborným nástupem hostující mužstvo naše hráče dokonale zaskočilo. Připadali jsme si místy, jako bychom hráli na Kladně a ne doma. Náš celek začal, mírně řečeno, laxně a chybovala obrana Krajč – Albrecht. Hráli jsme zbytečně komplikovaně, a když se doma nedaří ani reprezentantům, nenašla se osobnost, která by zavelela ke zvratu nepříznivého stavu utkání. Když jsme se probrali a chtěli otočit výsledek, bylo už pozdě. Navíc jsou zranění Krjač (klíční kost) a Vlach, což je nepříjemné.“

2. kolo 25. září 1987 TJ Gottwaldov – Poldi Kladno 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky Gottwaldova: Santarius, Jiskra.

TJ Gottwaldov: Kněžický – Stavjaňa, Svoboda, Čajka, Venera, Krajč (Peterka), Albrecht – Tomek, Pelc, Santarius – Jiskra, Vlach, Jurík – Maruška, Dobiášek, Slavík – Mimochodek, Otevřel, Němčický.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář