Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1998/1999 Zlín - České Budějovice 1:1

zlin---c.-b.-98-99-001.jpgBerani v utkání s Jihočechy představili poprvé novou posilu Tomáše Kapustu ze švédského MoDo, jenž ve Zlíně podepsal smlouvu do konce letošní sezony. Při Štraubově absenci (zraněné koleno z valašského derby) vedl útočnou řadu s křídly Okálem a Veselým. Budějovice v závěru št'astnou tečí Bartoše vyrovnaly, přesto Zlín udržel letošní domácí neporazitelnost a šestou remízou se korunoval na krále nerozhodných výsledků.

 

Od úvodního buly hosté zaskočili Berany aktivní hrou a před Kamešem bylo řádně horko. Zlínský gólman se nejvíce zapotil při střele obránce Martínka, která „orazítkovala" horní tyčku domácí svatyně a při dorážce dojíždějícího Filipiho. Následně slovenský reprezentant Bartoš promarnil sólový nájezd, neboť obránce Hamrlík v poslední chvíli odvrátil nebezpečnou situaci. Domácí zastihl zápas v menším útlumu, i když před duelem byli pasováni do role favorita. Na Jihočechy se jim na domácím ledě vždy dařilo zahrát, neboť z předešlých deseti zápasů vedle výher pouze dvakrát remizovali.

I ve druhé dvacetiminutovce měli více ze hry hosté a v nejednom případě se od nich odvrátilo štěstí. Jasným příkladem byla 24. minuta, kdy Radek Ťoupal a vzápětí Filipi nedokázali trefit zcela odkrytou zlínskou branku. „Ve druhé třetině jsme byli pod velkým tlakem. Byli jsme až příliš nervózní a mužstvo se jen velmi těžko prosazovalo. I v těchto chvílích jsme hráli na čtyři útoky. Chceme dát šanci mladým hráčům, kterých máme v sestavě plných sedm. Doufám, že hráči jsou vděčni, že mohou hrát ve vypjaté atmosféře a získávat cenné zkušenosti. Mladý útok jsme stáhli až v závěrečné části," řekl domácí trenér a manažer Antonín Stavjaňa. Do vedení a jásotu na zaplněných tribunách pomohla Zlínu přesilová hra, který, za krošček odešel pykat na trestnou lavici Suchánek. Berani blesku rychle početní převahu využili a po 26 vteřinách prostřelil Svobodovy betony Meluzín. Domácím jakoby narostla křídla a hostům se nedařilo srovnat stav ani při přesilových hrách. Naopak Zlínští mohli těsný náskok pojistit, ale při dvou těsně následujících přesilovkách spálili obrovské šance Okál a Veselý. Paní Štěstěna však byla spravedlivá, když tři minuty před sirénou tečoval Suchánkovu střelu od modré čáry za Kamešova záda Bartoš. „Naší velkou slabinou bylo proměňování šancí a druhá třetina to plně dokázala. Přesto jsme chtěli být velmi aktivní, což se nám podařilo. V samotném závěru jsme alespoň remizovali, nutno však přiznat, že šťastnou vyrovnávací brankou," uvedl budějovický trenér Jaroslav Liška. Po devíti letech se vrátil na zlínský led odchovanec Tomáš Kapusta, který v minulých dvou sezonách výrazně přispěl k mistrovským titulům v sousedním Vsetíně. „Bylo na něm vidět, že měl dlouhou zápasovou přestávku. I když bojoval, zapadl atmosféry mužstva v dnešním nervózním zápase, které jakoby hrálo bez lehkosti a nápadu. Každopádně to neměl jednoduché. Jedná se však o zkušeného hráče, který v dalších zá-pasech ukáže své přednosti a um," podotkl Antonín Stavjaňa.

Pátek 16. října 1998, 13. kolo: HC ZPS-Barum Zlín - HC Č. Budějovice 1:1 (0:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Meluzín (Čajánek, Mojžíš) - 1:0, 58. Bartoš (Suchánek, Turek) - 1:1. Vyloučení 4:7, navíc Leška (ZLN) na deset minut. Využití: 1:0. Střely na branku 23:37, vyhrané buly 32:39. Nejlepší vyhodnocení hráči: Jar. Kameš - Martínek.

Zlín: Jar. Kameš - M. Hamrlík, Mojžíš. Rachunek, Žižka, Marušák. Hučko, Augusta - Zadina, Čajánek, Meluzín - Tomek, Leška, Němčický - M. Okál, Kapusta. Veselý - Balaštík, Vala, Ambruz. Trenéři Venera, Stavjaňa.

Č. Budějovice: O. Svoboda - Nedoma, Sičák (30. K. Ťoupal), Suchánek, Martínek, Zíb, Čech - Kotalík, R. Ťoupal, Barus - Král. Turek, Bartoš - Brabenec, Filipi, Sailer. Trenéři Liška, Pařízek.

Roman Ordelt

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář