Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 1. čtvrfinále Plzeň - Zlín 3:2

Hokejisté PSG Zlín prohráli úvodní zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy na plzeňském ledě nešťastnou brankou v samotném závěru třetí třetiny. Berani dvakrát stáhli náskok Indiánů a už to vypadalo na prodloužení. Přišla však chyba v obraně a Duda trefil v infarktovém závěru odkrytou bránu. Zlín podeváté v řadě prohrál s Plzní. Branky zaznamenali Michal Důras a Petr Holík. Druhý duel se hraje v Plzni v neděli od 18.10 hodin.

Tým PSG Zlín nastoupil k úvodnímu zápasu čtvrtfinálové série s Plzní s odhodláním prolomit nepříznivou bilanci z posledních dvou extraligových sezon. V sestavě Beranů se objevili i uzdravení útočníci Michal Důras s Filip Čech.  Obě mužstva hrála v prvních minutách spíše na jistotu. Na začátku 4. minuty odešel za katr plzeňský Kaberle kvůli zdržování hry. Zlín měl úvodní početní převahu v zápase, ale gólmana Plzně příliš neohrozil, zatímco na druhé straně vyzkoušel pozornost Sedláčka jedovatou střelou Kovář. Stejný hráč Západočechů o dvě minuty později našel rozjetého Dvořáka, který však zlínského brankáře Sedláčka nepřekvapil. Domácí mohli jít do vedení ve 10. minutě. Kanaďan Johnson se otočil kolem branky, nicméně škvíru mezi Sedláčkem a tyčkou nenašel. Plzeň si postupem času vytvořila tlak a byla stále více aktivní. Přesto střelecký účet utkání mohli otevřít i hosté. Veselý se prodral do slibné šance, ale kličku do bekhendu nedotáhl do úspěšného konce. Zlínští špatně vystřídali a domácí jejich prohřešek potrestali. Kratěna si vyjel  zpoza branky a z prostoru pravého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. V úvodní třetině se hrál poměrně vyrovnaný hokej.

Ve 24. minutě pronikl před Svobodu šikula Holík, ale na plzeňského brankáře nevyzrál. O minutu později měli Berani veké štěstí. Obránce Tesařík chyboval před vlastní brankou, ke kotouči se dostal Havlíček, který byl svou šancí překvapen a mířil pouze do Sedláčkovy lapačky. Zlínští měli přesilovou hru po faulu Dudy na Lešku. Při vlastním oslabení šli domácí do brejku, neboť Kratěna vystihl rozehrávku hostů na modré čáře, nicméně obránce Galvas zatáhl za ruční brzdu a síly na ledě se vyrovnaly. Poté obě mužstva vyvedly z míry problémy s časomírou a zhruba deset  minut se nehrálo. Ve 30. minutě se zaskvěl při plzeňské přesilovce gólman Sedláček,  který zneškodnil dorážku Havlíčka. Za necelou minutu bylo vyrovnáno. V polovině utkání uzdravený Důras nadvakrát překonal plzeňského brankáře, když mířil přesně nad jeho vyrážečku. Plzni se v těchto momentech utkání příliš nedařilo a nenastartovala je ani další početní výhoda. Při prohřešku Köhlera domácí dokonce ani jednou nevystřelili na Sedláčka, Západočeši se téměř k ničemu nedostali podobně jako při další přesilovce.  Zlín hrál výborně v defenzivě a rovněž v osobních soubojích byl důrazný. 

Plzeň spálila na začátku třetí třetiny velkou tutovku, neboť Dvořák trefil pouze lapačku zlínského gólmana. Domácí byli aktivní, v přesilové hře pálil nad Kratěna. Ve 45. minutě hákoval Vykoukal a hosté hráli početní výhodu. Nejdříve pálil od modré čáry Zámorský a poté se dostal do blízkosti plzeňské svatyně Linhart, ale bekhendovou střelu zakončil vedle. Domácí se dostali podruhé do vedení v 51. minutě opět zásluhou Kratěny, který dorazil Jeřábkovu střelu od modré čáry. Plzeň se radovala z vedení pouhých 35 vteřin, Berani podruhé srovnali krok. Junior Holík se parádně trefil do horního růžku. Utkání pomalu spělo do nastaveného času, ale přišel dvacet vteřin před závěrem třetí třetiny šok pro Zlín. Gólman Sedláček vyjel k zadnímu mantinelu, jeho spoluhráči špatně rozehráli a Duda snadno trefil odkrytou branku. Beranům zbyly jen oči pro pláč. 

Michal Straka (Plzeň): "Dneska prohrál lepší tým, my jsme nepředvedli dobrý výkon. Věděli jsme, že Zlín je velice dobře organizované mužstvo a Petr Leška si sjíždí za bránu. Nám se nedařila kombinace, ani přesilovky, byli jsme málo důrazní, přesto jsme vyhráli a jsme hrozně rádi, že vedeme 1:0. Víme ale, že tento výkon by v příštích zápasech asi nestačil. Není samozřejmě ideální, když mančaft čtrnáct dní nehraje, ale to se nechci vymlouvat."

Rostislav Vlach (Zlín): "Myslím si, že prohrál lepší tým. Na druhou stranu se bohužel hraje na góly a těch jsme dali méně. Při rozhodujícím gólu chytal brankář (Sedláček) kotouč a ten odskočil trošku našemu obránci (Linhartovi). Bohužel se k tomu nedostal a možná, že tam byla chyba i ostatních hráčů, kteří nepokryly Kratěnu a Dudu. Také to možná byla trošku i nekoncentrace. Někteří hráči se viděli už v prodloužení a toho vyplynula ta chyba."

1. zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012, sobota 10. března: HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) 

Branky a nahrávky: 16. min Kratěna (Martin Straka, Havlíček), 51. Kratěna (J. Jeřábek, Martin Straka), 60. Duda (Kratěna, Martin Straka) - 31. Důras (Galvas), 52. Holík (Leška)

Vyloučení: 6:8 (Kaberle, Duda, Duda, Andrašovský, Vykoukal, Duda - Zámorský, hráčská lavice, Galvas, Galvas, Köhler, Tesařík, Köhler, Linhart)

Využití: 1:0

Rozhodčí: Vladimír Pešina, Michal Hrubý - Jiří Rozlílek, Martin Horínek

Diváci: 8 213

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Kratěna - Petr Holík

Zásahy brankářů: Adam Svoboda 26 - Jakub Sedláček 27

Stav čtvrtfinálové série play off HC Plzeň 1929 - PSG Zlín: 1:0 na zápasy

Sestavy - HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Vykoukal, J. Jeřábek, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Frolo, Dan Růžička - Kratěna, Martin Straka, Havlíček - Duda, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, P. Sedláček, Andrašovský - Vostřák, Pitule, Johnson - od 55. min navíc Mrňa. Trenéři M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Důras, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář