Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 1. předkolo Zlín - Třinec 3:0

Výborně! Hokejisté PSG Zlín vstoupili pravou nohou do předkola Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy, když na domácím ledě porazili úřadujícího šampiona z Třince. Vlachova družina rozhodla o výhře v posledních deseti minutách základní hrací doby a vždy u toho byli tři Petrové. Střelecký účet zápasu otevřel Petr Leška, druhý úspěch přidal junior Petr Holík a výhru završil při neúspěšné power play Ocelářů střelou do prázdné brány kapitán Petr Čajánek. Druhý zápas se hraje na ZS Luďka Čajky ve čtvrtek 1. března od 17.30 hodin.

V brance PSG Zlín se objevil Luboš Horčička, který v základní části nastoupil ve všech zápasech proti Ocelářům a dostal pouhé čtyři branky. Trenér Rostislav Vlach pozměnil i složení třetí a čtvrté útočné řady. Kubiš se přesunul na své obvyklé místo do třetí řady, čtvrtý útok hrál ve složení Finsterle, Melenovský, Čech. Hned v úvodních vteřinách se ukázali na obou stranách Bonk a Leška. Berani začali sérii předkola nebojácně a od úvodních minut byli více aktivní. Na začátku druhé minuty vyhodil Klouček kotouč do hlediště a domácí hráli úvodní přesilovou hru. Oceláři poctivě bránili a nepustili Zlín do vážnější šance. Za zmínku stojí jen nahození Lešky do Hamerlíkových betonů. Domácí měli vzápětí výhodu další přesilové hry, neboť Oceláři hráli v šesti. Řada Lešky si vytvořila tlak, ale Hamrlíkovu střelu vyrazil strážce třinecké svatyně nad sebe a Holík pokus o blafák nezvládl. Sotva Hrňa naskočil z trestné lavice na led, málem se dostal do šance, ale prudkou přihrávku nezpracoval. Hra nepostrádala tempo a diváci viděli v ochozech rušné momenty. Od modré vystřelil Zámorský a s tečí Kubiše si třinecký gólman poradil. V 9. minutě se poprvé dostala do hry čtvrtá zlínská řada a obránce Míka dvakrát nebezpečně vystřelil od modré čáry. Tlak domácích zbrzdil faul Ondráčka, ale hosté početní převahu nevyužili. Oceláři se dostali paradoxně při oslabení v 15. minutě do rychlého brejku tři na jednoho, ale Adamský odmítl dostat hosty do vedení. Ani Třinci nešly přesilové hry, bez využití zůstal prohřešek Kubiše, který uprostřed kluziště srazil Peterka. Po první siréně zůstal na ukazateli skóre bezbrankový stav.

Po změně stran tempo z první třetiny mírně opadlo. Také v prostředním dějství ovšem trestné lavice nevychladly. Souběžné tresty vyfasovali Ondráček s Polanským. Oba brankáři zůstali pozorní, a tak ani tato vyloučení ke změně výsledku nevedla. Třinec neskóroval ani v následujících dvou početních výhodách. Šance slezského týmu eliminoval spolehlivý brankář Horčička. Po polovině duelu se do šance dostal Filip Čech, střelu domácího forvarda chytil ovšem gólman Hamerlík ukázkovým semaforem. Ve vyložené šanci poté neuspěl zblízka Kubiš, jenž tváří v tvář nevyzrál nad strážcem třinecké branky. Třinec byl ve druhé části aktivnější, ale Horčička stále držel naděje Beranů na výhru. 

Na začátku třetí třetiny spálil velkou šanci Ondráček, když ze slibné pozice nedokázal prostřelit Hamerlíka. Při následném vyloučení Míky Třinec obléhal zlínskou branku, avšak bez gólového efektu. Branky začaly padat až v posledních deseti minutách základní hrací doby. Hostující obrana nechala před Hamerlíkem volného Lešku, který chladnokrevně otevřel střelecký účet zápasu. Další gól mohla přidat výborně hrající čtvrtá řada Beranů, ale hosté odolali. Domácí přece jen využili přesilovou hru a přidali druhý gól. Prohřešek Rufera potrestal Holík střelou pod horní víko. Mistr sáhl 65 vteřin před koncem třetí třetiny k power play, ale kapitán Petr Čajánek definitivně pohřbil třinecké naděje na úspěch v úvodním duelu. Velkou zásluhu na první výhře má  brankář Luboš Horčička, který podal výborný výkon, za svá záda nepustil ani jednu z 28 střel Ocelářů a počtvrté v sezoně udržel čisté konto! Celkově vychytal v extralize již sedm zápasů s čistým štítem. 

 

Josef Turek (PSG Zlín): Vyrovnaný duel s velkým nasazením a dobrými gólmany. My měli k dispozici několik přesilovek, využili jsme ale až tu poslední. U rozhodujícího momentu Třinec zapomněl na Lešku, který rozhodl. Pak jsme ještě přidali další dvě branky a dokráčeli k vítězství. Na výsledek se nedíváme, důleižité pro nás je, že jsme udělali dobrý první krok. Zítřejší duel ale bude mnohem těžší.

Pavel Janků (Oceláři Třinec): Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla první branka. Tu dali domácí a zvítězili. Dnes nám výborně zachytal brankář Hamerlík, který zaslouží pochvalu. Je to 1:0 pro domácí, zítra se ale začíná od nuly.


 1. zápas předkola Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012: PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 50. min Leška (Köhler), 55. Holík (Leška, Hamrlík), 60. Čajánek (Leška, Linhart)

Vyloučení: 6:5 (Ondráček, Kubiš, Ondráček, Důras, Řezníček, Míka - Klouček, hráčská lavice, Polanský, Polanský, Rufer)

Využití: 1:0

Rozhodčí: Martin Fraňo, Antonín Jeřábek - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 4 552

Nejlepší vyhodnocení hráči: Luboš Horčička - Peter Hamerlík 

Zásahy brankářů: Luboš Horčička  28 - Peter Hamerlík 27

Stav série PSG Zlín - HC Oceláři Třinec: 1:0 na zápasy

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Melenovský, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

HC OCELÁŘI TŘINEC: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Novotný, Richter, Seman - Bonk, Rufer, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Kůrka, Polanský, M. Hořava – Hrňa, Orsava, Ostřížek. Trenéři Tlačil, Janků.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář