Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 5. předkolo Zlín - Třinec 4:2

Paráda! Zlínská hokejová mašina vedená trenérem Rostislavem Vlachem skolila v rozhodujícím pátém utkání předkola play off šampiony z Třince 4:2 a postoupila mezi osm nejlepších extraligových týmů. Berani rozhodující zápasy náramně umí, uspěli pokaždé ze sedmi účastí Prim hráli zkušení hráči, po dvou gólech dali Marek Melenovský a Ondřej Veselý. Zlín hraje ve čtvrtfinále s Plzní, série hraná na čtyři vítězná utkání začíná již o víkendu dvěma zápasy na západě Čech.

V sestavě Beranů scházeli zranění útočníci Michal Důras a Filip Čech, trenér Zlína Rostislav Vlach poslal do boje pouze tři pětky. Slezané přijeli bez obránce Daniela Semana, pro něhož sezona již skončila. Rozhodující duel byl výjimečný pro domácího beka Radima Tesaříka, který odehrál devítistý zápas v nejvyšší soutěži. Pátý zápas předkola play off začal v  rychlém tempu, hned po dvaceti vteřinách přistálo Varaďovo nahození na horní síťce Sedláčkovy brány, na druhé straně vyzkoušel pozornost Hamerlíka obránce Galvas. Na konci třetí minuty byl vyloučen za sekání Zíb a Beranům se naskytla úvodní přesilová hra. Do šance se prodral Veselý, nicméně na poslední chvíli mu sklouzl kotouč. Čajánkova řada si vypracovala tlak, ale do větší příležitosti se nedostala. V rychlém brejku hostů fauloval zkušený Tesařík a početní výhoda se naskytla i Ocelářům. Přesně za minutu byla zvýhodněna o minutovou přesilovku pět na tři. Tři domácí bojovníci Leška, Linhart, Galvas se ubránili. Hostům se dvojnásobná přesilovka vůbec nepodařila, navíc hráli v šesti hráčích  a pykali na příliš mnoho hráčů na ledě. Berani hráli  dvě přesilovky za sebou a tu druhou využili. Po sedmnácti vteřinách potrestal sekání Lojka svým třetím gólem v předkole Veselý. Zlín otevřel střelecký účet po krásné kombinaci, na jejímž konci měl Veselý odkrytou třineckou klec. Hosté se nevzdali a při vyloučení Hamrlíka zamkli domácí tým v obranném pásmu, po bombě Bonka od modré čáry tečoval těsně vedle Kůrka. Zlínští hráli nadále aktivně a především třetí řada Melenovského znamenala pro hosty značné nebezpečí. Křídelník Kubiš střílel z voleje těsně vedle. V 18. minutě veterán Peterek přihrál zpoza branky na Hořavu, který nepřelstil Sedláčka. Berani udrželi jednobrankové vedení do první sirény.

Berani vstoupili aktivně do druhé třetiny a jejich tlak vyústil v přesilovou hru, neboť za katr odešel za sekání Kůrka. Po deseti vteřinách dali domácí druhý gól, Galvasovu střelu od modré čáry dorazil na Hamerlíkova záda výborně hrající Melenovský. Oceláři nestačili pokrývat zlínské hokejisty, svěřenci kouče Vlacha byli vždy o metr rychlejší. Poloprázdná branka zívala na Lešku, ale v poslední chvíli mu jeden z hostujících beků nadzvedl hokejku. Zlínští měli více ze hry, ale další Čajánek i Holík další gól nepřidali.  Hosté se snažili otočit výsledek,nicméně jejich kombinačním akcím chyběla přesnost a moment překvapení. V polovině utkání však poprvé výrazněji zahrozili, neboť Hampl trefil spojnici tyčky a břevna. Jenže místo nadechnutí přišlo pro Oceláře zbytečné vyloučení Polanského a Berani potřetí využili přesilovku. Tentokrát k tomu potřebovali i kus štěstí, neboť po Čajánkově přihrávce si srazil Melenovského střelu do vlastní sítě obránce Zíb. Úřadující mistr však přece jen vykřesal šanci na zvrat výsledku.  Obránce Zámorský ve 37. minutě hákoval v úniku Orsavu, rozhodčí nařídili trestné střílení a třinecký útočník se štěstím překonal brankáře Sedláčka po efektní kličce.

Zlín přidal čtvrtý gól po třinácti vteřinách ve třetí třetině, ale nebyl uznán kvůli signalizovaném trestu Köhlera. Přesto Beranii zabojovali a při vlastním oslabení nejlepší hráč na ledě Veselý dal Hamerlíkovi jesle. Oceláři předtím hrubě selhali při přechodu útočné modré čáry. Hosté se bránili jen za cenu faulů, Zlínští měli překvapivě se třemi útoky více sil. Hosté otevřeli za nepříznivého výsledku v posledních deseti minutách hru, navíc se dostali možnost hrát i dvě početní výhody a dokonce 42 vteřin přesilovku pět na tři. Dvě  minuty před koncem sice korigoval nepříznivý stav korigoval Hampl, nicméně tým PSG si pohlídal postup do čtvrtfinále. Zlínští hokejisté vyřadili mistrovský Třinec a  po sedmi letech se radují z vítězné série ve vyřazovacích bojích, neboť naposledy porazili v semifinále 2005 celek Vítkovic. Tým PSG Zlín čeká ve čtvrtfinále Plzeň a rozhodně není Vlachova družina proti Indiánům v čele s Martinem Strakou bez šance.    

Josef Turek (PSG Zlín): Byl to náš nejlepší zápas v předkole play-off. Do utkání jsme šli s tím, že jsme bojovali o všechno. Věděli jsme, jakou má Třinec sílu, což potvrzovala celá série, která byla enormně vyrovnaná. Měli jsme víc ze hry, hráli jsme dobře a zaslouženě jsme postoupili do čtvrtfinále. Před zápasem onemocněl Filip Čech, a tak jsme stáhli hru na tři pětky. Nejvíc bodů v sezoně jsme získali, právě když jsme nechali hrát nejlepší hráče a to se nám vyplatilo. Plzeň nás porazila čtyřikrát po sobě, z toho dvakrát po samostatných nájezdech. Na sérii s ní se proto těšíme, neboť jí máme co vracet.

Jan Tlačil (Oceláři Třinec): Udělali jsme několik hrubých chyb, které soupeř nekompromisně potrestal. Zlínu se dařilo v přesilovkách a vyhrál zaslouženě. Třinecký tým nezačal sezonu dobře. Snažili jsme se mužstvo oživit a to přineslo postup do předkola play-off. V něm jsme se Zlínem odehráli v pěti zápasech vyrovnanou sérii a v dané situaci to bylo maximum.

5. zápas  předkola play off Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012, úterý 6. března: PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. min O. Veselý (Melenovský), 22. Melenovský (Galvas, Čajánek), 35. Melenovský (Čajánek), 42. O. Veselý - 37. Orsava ze samostatného nájezdu, 58. Hampl (Zíb)

Vyloučení: 7:8 (Tesařík, Hamrlík, Hamrlík, Leška, Köhler, Leška, Galvas - Zíb, hráčská lavice, Lojek, Kůrka, Polanský Polanský, Hrabal, Lojek)

Využití: 3:0  

Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Martin Fraňo, Antonín Jeřábek - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 6 322

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Veselý - Jakub Orsava

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 30 - Peter Hamerlík 27

Konečný stav série předkola play  off PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2

 

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

HC OCELÁŘI TŘINEC: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, M. Hořava - Orsava, Ostřížek, Hampl. Trenéři Tlačil, Janků.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář