Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Kometa Brno - Zlín 4:1

Hokejisté PSG Zlín prohráli v posledním kole základní části Tipsport extraligy na ledě Komety Brno 1:4. O osudu utkání rozhodly dva góly Brna v oslabení během pěti minut v úvodní třetině. Berani již nenašli síly na zvrat utkání a po výhře Vítkovic nad Třincem za tři body klesli v tabulce na sedmé místo. Jediný gól hostů dal junior Petr Holík. Zlín se utká v předkole play off na tři vítězné zápasy s Třincem, první dva duely se hrají na ZS Luďka Čajky (středa 29. února, čtvrtek 1. března).

Vlachova družina nastoupila do utkání ve stejné sestavě jako při pátečním vítězném utkání s Českými Budějovicemi. O výsledku rozhodl hned úvod utkání, kdy bojovně nabuzená Kometa vstřelila soupeři dvě branky ve vlastním oslabení. Zlín vypadl z tempa, nedařila se mu koncovka a proti důraznější Kometě se neprosadil. Berani přitom vstoupili do zápasu s velkou aktivitou a hned v první minutě dvakrát nebezpečně ohrozili brankáře Trvaje. Trenér Komety Venera zvolil rychlé střídání, neváhal měnit formace dokonce už po 12 vteřinách a snaha dostat své svěřence co nejrychleji do tempa, se mu vyplatila. Zlínu se přitom hned ve druhé minutě nabídla při vyloučení Švrčka první přesilová hra. Po kombinační chybě soupeře však v útočném pásmu získal kotouč v rohu kluziště obránce Milan Hruška, vyhodil kotouč přesně na Petrovického a tomu se podařilo ujet zlínským zadákům a zakončil sólo přesným blafákem. Branka v početní převaze notně otřásla sebevědomím hostů. O čtyři minuty později se jim nabídla další přesilovka při vyloučení brněnského útočníka Tomáše Svobody. Přihrávku obránců na útočné modré čáře vystihl Čermák, kterého zastavili stíhající hostující zadáci pouze za cenu faulu, po kterém následovalo trestné střílení. Čermák zkusil při nájezdu napodobit Petrovického a po kličce na pravou stranu sice trefil tyčku, ale kotouč se odrazil od brankáře Sedláčka do zlínské sítě podruhé. Brňany dostal zdařilý vstup do psychické pohody, jejich hra nepostrádala rychlost, kombinační přesnost i důraz v dohrávaných osobních soubojích. Naopak hostům se nedařilo zakončení, i zkušený kapitán Čajánek zakončil sólo pouze nepřesnou střelou.

Teprve ve druhé třetině se podařilo Zlínu dostat soupeře pod tlak ve více než půlminutové přesilovce pět na tři. Kometa se sice stačila ve třech ubránit, ovšem v dalším pokračování zlínské přesilovky už našel Holík skupinku ke vstřelení první branky. Hra dostala nový náboj, Zlín vycítil příležitost ke zvratu. Naději ale zhatilo dvojnásobné oslabení po vyloučení Čecha a následně Čajánka. Přesilovku pět na tři korunoval obránce Bičánek tvrdou střelou od modré čáry, na kterou nestačil Sedláček vůbec zareagovat. Kometa se opět dostala do tlaku a ve 38. minutě nestačil zlínský brankář zareagovat na střelu obránce Vašíčka.

Zlín se pokusil v závěrečné třetině zvýšit obrátky a případně vykřesat naději na zvrat. Získal ovšem pouze územní převahu, brankář Trvaj byl pro hostující útočníky nepřekonatelnou překážkou. Závěr zápasu provázela zvýšená nervozita, z níž pramenily šarvátky a častá vyloučení. Kometa ale taktickou hrou vítězství udržela.

 Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): Utkání rozhodla první třetina, kdy jsme dali dva góly v oslabení. Zlínu se sice podařilo ještě korigovat výsledek v úvodu druhé třetiny, další naše dva góly ale odpor soupeře zlomily. Závěr byl hodně nervózní. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

 Rostislav Vlach (PSG Zlín): Přijeli jsme bojovat o čtvrtfinále, bohužel takto se o postup nehraje. Výkon z naší strany byl velmi špatný. Možná u nás při chybách v přesilovkách sehrálo roli podcenění, ovšem mohlo také jít o přemíru snahy. Nemělo by se stávat, že soupeř vstřelí dva góly při naší přesilovce. Za stavu 0:2 bylo v Brně před takovou diváckou kulisou těžké výsledek obracet.

52. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:1 (2:0, 2:1, 0:0) 

Branky a nahrávky: 4. min Petrovický (M. Hruška), 8. Čermák z trestného střílení, 33. Bičánek (Divíšek), 38. Vašíček (Holec, Petrovický) - 27. Holík (Důras, O. Veselý).

Vyloučení: 13:14 (Švrček, T. Svoboda, Hruška, Vašíček, Bičánek, Dlouhý, Dlouhý, Žižka, T. Svoboda, Žižka, Žižka, Kováčik, Kováčik - Tesařík, Köhler, hráčská lavice, Čajánek, Roman Vlach, Tesařík, Linhart, Tesařík, Linhart, Linhart, Čajánek, Zámorský, hráčská lavice, Zámorský), navíc Žižka, Kováčik (oba Brno) - Čajánek (PSG Zlín) na 10 minut

Využití: 1:1

Oslabení: 2:0

Rozhodčí: René Hradil, František Kalivoda - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 7 200 (vyprodáno)

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jiří Trvaj - Petr Holík

Zásahy brankářů: Jiří Trvaj 29 - Jakub Sedláček 27


Sestavy - HC KOMETA BRNO: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Švrček, Vašíček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři Venera a Oslizlo.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, F. Čech - od 21. min navíc Finsterle. Trenéři Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář