Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Liberec - Zlín 2:1 po prodloužení

Hokejisté PSG Zlín podlehli v utkání 20. kola Tipsport extraligy Liberci na jeho ledě v nastaveném čase. Berani ve vyrovnaném a kvalitním duelu vyrovnali v 36. minutě zásluhou gólu Petra Holíka. V prodloužení nejdříve neproměnil nařízenou penaltu Jiři Ondráček, zatímco liberecký útočník Bartovič uspěl a rozhodl o bonusovém bodu pro Tygry. Nyní následuje devítidenní reprezentační přestávka, po ní hraje Zlín ve středu 16. listopadu doma s Plzní.

Na marodku Zlína se k trojici obránců Martin Lučka, Radek Míka, Martin Matějíček přidal po pátečním zápase s Litvínovem s naraženou patou útočník Lukáš Finsterle.  Úvodní měření sil obou soupeřů v letošní sezoně na zlínském ledě vyhráli Berani po výhře 4:2. Trenér Vlach poslal do boje stejnou sestavu jako z pátečního vítězného utkání s Litvínovem,  v brance dostal příležitost opět Jakub Sedláček a v obraně se točilo šest beků. Mladý obránce Tomáš Valenta zůstal na střídačce a roli třináctého nehrajícího forvarfda plnil Tomáš Fořt. Zápas odstartovaly velké šance na obou stranách. Za Severočechy byl blízko brance Bartovič a za hosty Veselý, brankáři Pinc a Sedláček se ale v úvodu vyznamenali. Další šance přibyly až v závěru třetiny, kdy Vantuch a Bartovič nevyzráli na gólmana Zlína.

Berani v úvodu druhého dějství přehrávali Liberec, ale domácí držel Pinc. Postupně vychytal Čajánka, Důrase a při dalším pokusu hostů mu pomohl obránce Štich, když z brankoviště vyboxoval puk do bezpečí. V polovině třetiny pak udeřili Bílí Tygři. Hay napřáhl v přesilovce od modré čáry a nic nevidící Sedláček kapituloval. V 36. minutě ale Zlín přišel s rychlou odpovědí. Vlach předložil puk Holíkovi a ten ho procedil mezi Pincovy betony.

V závěrečné části se oba týmy soustředily především na defenzivní činnost, a tak ani brankáři neměli příliš mnoho práce. Téměř pět a půl tisíce diváků tak zvedly ze sedadel až šance Haye a Holíka, ale ani jedna neskončila brankou, a tak zápas doputoval do prodloužení. Závěr zápasu však přinesl pořádné drama. Nejdříve mohl rozhodnout Ondráček v trestném střílení, když ho fauloval Dušek. Zlínského útočníka ale vychytal Pinc. Následně dostal stejnou šanci za Tesaříkův prohřešek Bartovič, který se nemýlil a vystřelil Liberci bod navíc. Bílí Tygři vyhráli doma podeváté v řadě a celkově posedmé z posledních osmi utkání. I z tohoto pohledu je zlínský bod cenný, i když mohly být i dva ... Svěřenci trenérské dvojice Rostislav Vlach, Josef Turek nyní mají tři dny volno a v reprezentační přestávce se poprvé sejdou k tréninku ve čtvrtek.

20. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 2:1 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. min Hay (Čakajík, Kudrna), 65. Bartovič z trestného střílení - 36. Holík (Roman Vlach, Ondráček)

Vyloučení: 5:9 (Kudrna, Bárta, Urban, Vantuch, Nedvěd - Kubiš, Ondráček, Hamrlík, Galvas, Řezníček, Zámorský, Kubiš, Ondráček, Ondráček)

Využití: 1:0

Rozhodčí: František Kalivoda, Tomáš Turčan - Lukáš Kajínek, Lukáš Podrazil

Diváci: 5 493

Nejlepší vyhodnocení hráči: Darrell Hay - Petr Holík

Zásahy brankářů: Marek Pinc 28 - Jakub Sedláček 22

Sestavy - BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Pinc - Derner, Trončinský, Výtisk, Čakajík, Hay, Holub, Štich, Kajínek - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bortňák, Vak, Vantuch - Bárta, Urban, Dušek - Jonák, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

PSG ZLÍN: Sedláček - Galvas, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Hamrlík, Linhart - Honejsek, Leška, Köhler - O. Veselý, Čajánek, Důras - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář