Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Mladá Boleslav - Zlín 3:4

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v úvodním extraligovém zápase nové sezony na ledě Mladé Boleslavi a připsali si na začátek soutěže důležité tři body. Domácímu Bruslařskému klubu nepomohl ani exzlínský kapitán Jaroslav Balaštík, který vyšel bodově naprázdno. Branky zaznamenali Antonín Honejsek, Petr Čajánek, Pavel Kubiš a Bedřich Köhler. Tým PSG Zlín hraje v úterý úvodní zápas na domácím ledě proti Kladnu.

Vlachova družina odcestovala k televiznímu zápasu v nedělním ránu, neboť zahajovací duel celé extraligy měl netradičně začátek stanoven na 15:10 hodin. Berani odjeli do města automobilů v kompletní sestavě, neboť marodka byla před startem extraligy zcela prázdná. Na rozbruslení se objevilo celkem 22 hokejistů Zlína v jednotných dresech s číslem 4 a jmenovkou Rachůnek na zadech jako uctění památky tragicky zesnulé zlínského odchovance Karla Rachůnka při letecké katastrofě u ruské Jaroslavli.

Po šesti letech se vrátil do české extraligy trojnásobný mistr světa a kapitán Zlína Petr Čajánek.  Berani nastoupili poprvé v nových dresech v retro stylu. Ve venkovních zápasech nastoupí ve žluté sadě dresů, zatímco doma se představí v modré barvě. Úvodní gól v nové sezoně vstřelil ve třetí minutě při svém prvním střídání po návratu ze zámoří devatenáctiletý Antonín Honejsek, když do poloprázdné branky zakončil povedenou kombinaci Čecha se Sýkorou a stylově oslavil svou extraligovou premiéru!  Zlínští po povedeném úvodu polevili a přišly šance domácích. Vyrovnat mohl Plodek i každý člen nového elitního útoku Balaštík, Výborný, Tomas, ale povedlo se to až v 17. minutě Vrbatovi. Ten byl dostatečně důrazný po buly v útočném pásmu a za šest vteřin dokázal využít přesilovku.

Druhá třetina začala mnohem poklidněji. O to nečekanější byly dva rychlé góly Zlína těsně po polovině zápasu. Nejprve využil vůbec první zlínskou přesilovku kapitán Petr Čajánek a za dalších 51 vteřin upravil na 3:1 pro hosty se štěstím Pavel Kubiš.  Mladá Boleslav se brzy oklepala a kontaktní gól zařídil Bahenský, k němuž se na pravý kruh vrátil kotouč po první střele. Na druhý pokus už zamířil do branky. Dvě minuty před koncem druhé třetiny přerušilo hru ošetření zlínského obránce Matějíčka, kterého zasáhl do obličeje kotouč a ledová plocha následně musela být očištěna od krve.

Na začátku třetí dvacetiminutovky hráli domácí už sedmou přesilovku, ale k vyrovnání to nevedlo a vzápětí vrátil hostům dvoubrankový náskok Köhler svižnou střelou k tyči. Gólu předcházela nepovedená rozehrávka domácího gólmana Hübla, po níž na modré zachytil puk asistující Leška. Místo očekávaného náporu Mladé Boleslavi přišly dvě přesilovky hostů, ale po nich Středočeši přece jen snížili na 3:4. Z mezikruží napálil kotouč do branky Čutta. V závěrečném tlaku domácích mohl vyrovnat Bahenský, ale zblízka netrefil branku. Berani si pohlídali těsné vítězství až do závěrečné sirény.

Tým PSG Zlín vstoupil úspěšně do nové etraligové sezony, Boleslavští doplatili na nevyužité přesilové hry, neboť v šesti případech vyšli naprázdno. Berani předvedli nadějný výkon, i když v jejich hře se objevily na začátku sezony nedostatky především v obranné činnosti. Zlín se poprvé v sezoně představí vlastním fanouškům v úterý 20. září, když od 17:30 hodin přivítá kladenské Rytíře.  

Vladimír Jeřábek, trenér BK Mladá Boleslav: "Zápas měl nasazení, ale my jsme začali hrát až po prvním inkasovaném gólu. Pak jsme díky bojovnosti vyrovnali, ale jestliže chceme vyhrát, nemůžeme pouštět soupeře do dvoubrankových vedení. Gól na 1:3 padl po hrubých chybách, což se nesmí stávat. Pak nás to stojí hrozně moc sil zvrátit výsledek. Taky bych chtěl vyzvednout naši první formaci. Vím, že na nic leží velká odpovědnost, a že to cítí. Jsem rád, že tu premiéru máme všichni za sebou."

Josef Turek, asistent PSG Zlín: "Byl to kvalitní zápas. Bylo vidět, že jde o první mistrovský zápas v nové sezoně. Chtěl bych pochválit všechny čtyři pětky i gólmana Sedláčka, který zachytal velice dobře. V našem výkony byly některé nedostatky v obraně, ale mužstvo si teprve sedá. S výsledkem jsem spokojený."

2. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. min D. Vrbata (Plodek), 35. Bahenský (Mikulík), 54. Čutta (D. Výborný) - 3. Honejsek (F. Čech, T. Sýkora), 31. Čajánek (Důras, Veselý), 32. Kubiš (Roman Vlach, Zámorský), 44. Köhler (Leška)

Vyloučení: 3:7 (D. Vrbata, Dudáš, hráčská lavice - F. Čech, Čajánek, Tesařík, T. Sýkora, T. Sýkora, Leška, Leška)

Využití: 1:1

Rozhodčí: Martin Homola, Martin Fraňo - Lukáš Bejček, Petr Charvát

Diváci: 3 520

Nejlepší vyhodnocení hráči: David Vrbata - Petr Čajánek

Zásahy brankářů: Jaroslav Hübl 21 (úspěšnost 84,00%) - Jakub Sedláček 31 (úspěšnost 91,18%)

Sestavy - BK MLADÁ BOLESLAV: J. Hübl - Čutta, Marušák, Žabka, Baldwin, Jindra, Rýgl, Dudáš, Chaloupka - Balaštík, Výborný, Tomas - Indra, D. Vrbata, Pabiška - Bahenský, Hrdel, Mikulík - Loskot, Plodek, Tománek. Trenéři Vladimír Jeřábek a Vladislav Hiadlovský.

PSG ZLÍN: Sedláček - Matějíček, Galvas, Hamrlík, Linhart, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Důras, Čajánek, Veselý - Holík, Leška, Köhler - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach a Josef Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář