Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Mladá Boleslav - Zlín 4:1

Tým PSG Zlín zaspal začátek zápasu na ledě Mladé Boleslavi a dva góly z hole Romana Tomase vyhnaly z branky Luboše Horčičku. Ve druhé třetině se trefil do zlínské sítě i bývalý kapitán Beranů Jaroslav Balaštík. Vlachova družina dokázala skórovat až za stavu 0:4, v přesilovce se trefil obránce Lukáš Galvas. Početní výhoda byla opět slabinou hry Zlína, neboť čtyři přesilovky zůstaly nevyužity. Tým PSG Zlín hraje v úterý doma s Kladnem.

Trenérská dvojice Rostislav Vlach, Josef Turek se musela obejít bez zraněného obránce Dalibora Řezníčka. Do utkání nastoupila stejná sestava jako v předchozím vítězném zápase v Brně. Otazník byl nad startem zkušeného obránce Martina Hamrlíka (nachlazení), který nakonec odcestoval s mužstvem po ranním rozbruslení do dějiště utkání. Předchozí dva vzájemné duely Mladé Boleslavi a Zlína v sezoně vyhrál tým kapitána Petra Čajánka a Boleslavští od začátku dělali vše, aby se stejný scénář neopakoval znovu. Hned ve druhé minutě se dostal do nájezdu Tomas a střelou mezi betony posunul Mladou Boleslav do vedení. Tentýž útočník zvýšil o šest minut později na 2:0. Tomas si najel do útočného pásma, vystřelil zpoza obránce a kotouč proklouzal mezi betony gólmana Horčičky. Ten vzápětí opustil svou svatyni a přenechal místo Jakubovi Sedláčkovi. Jednadvacetiletý gólman ve zlínské brance udržel čisté konto jen necelých pět minut. Pak ho překonal z dorážky Bahenský a domácí vyhráli první třetinu 3:0.

Prostřední dvacetiminutovka začala přesilovkovou šancí Čajánka, který však zblízka trefil gólmana Hübla. V útoku byli nadále aktivní i domácí, ale Tomas ve dvou příležitostech odmítl završit hattrick. Čtvrtého gólu se Mladá Boleslav dočkala ve 29. minutě, kdy Cetkovský vyjel zpoza branky, přihrál najíždějícímu Balaštíkovi a bývalý hráč Zlína snadno skóroval do poloprázdné svatyně. Po sérii šancí před Hüblem ve 38. minutě poprvé skóroval také Zlín. Skrytá střela Galvase při přesilovce od modré skončila v brance.

Přestože se třetí třetina hrála s minimem přerušení, výkon obou týmů už zdaleka nebyl tak přímočarý. Ve 45. minutě mohl snížit Lučka, ale proti jeho střele zblízka Hübl zasáhl. Na opačné straně se pro změnu Podkonický s Bahenským při přečíslení dva na jednoho ani nedostali k zakončení. V závěru mohl skórovat také Vrbata, ale chyby zlínského obránce na modré nevyužil. Stav 4:1 po druhé třetině se do třetí sirény už nezměnil. Bruslařský klub vyhrál poprvé v letošní sezoně nad Zlínem, zatímco Vlachova parta neodehrála vydařený zápas a vyšla tentokráte bodově naprázdno. 

Petr Novák, BK Mladá Boleslav: O osudu utkání rozhodla první třetina, která se nám náramně vyvedla. Ve druhém dějství už to z naší strany bylo díky častému vylučování horší, povedlo se nám ale ubránit. Rozhodně jsme k závěru nepřistoupili jako k hotovému zápasu s tím, že ho nějak dohrajeme. Ještě máme v živé paměti utkání s Kometou a nechtěli jsme soupeři podobný obrat dovolit. Bojovným a zodpovědným výkonem jsme nic takového nepřipustili a jsme rádi, že jsme před domácím publikem získali tři body.

Josef Turek, PSG Zlín: Do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Při prvním gólu jel Tomas sám na bránu, u druhého se dostal k puku po kompletním selhání celé defenzívy. Zápas jsme se pokusili znovu nastartovat střídáním gólmana. Sedláček měl hned několik dobrých zákroků, přesto jsme opět inkasovali. Druhá třetina byla o něco lepší, branku jsme ale vstřelili až za rozhodnutého stavu. Produktivita je pro nás klíčový problém, byli jsme slabším týmem a soupeř vyhrál zaslouženě.


28. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. min Tomas (Cetkovský, Balaštík), 7. Tomas, 11. Bahenský (Tomas), 29. Balaštík (Cetkovský) - 38. Galvas (Leška)

Vyloučení: 5:2 (Goertzen, Mikulík, Rýgl, Koma, Rýgl - O. Veselý, O. Veselý)

Využití: 1:1

Rozhodčí: Roman Gofman, Vladimír Šindler - Lukáš Podrazil, Lukáš Kajínek

Diváci: 3 050

Nejlepší vyhodnocení hráči: Roman Tomas - Michal Důras

Zásahy brankářů: Jaroslav Hübl 31 - Luboš Horčička 3, Jakub Sedláček 22



Sestavy - BK MLADÁ BOLESLAV: J. Hübl - Hay, Baldwin, Mozík, Drábek, Rýgl, Koma - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Tomas, Cetkovský - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

PSG ZLÍN: Horčička (7. min Sedláček) - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář