Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Sparta Praha - Zlín 1:2 po prodloužení

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v předehrávce 22. kola Tipsport extraligy na ledě pražské Sparty gólem v prodloužení. Berani na Spartě dlouho vedli, zatímco Pražané srovnali stav až v závěru. Hosté předvedli výbornou defenzivu a nakonec se po týmovém výkonu radovali ze dvou bodů. Branky zaznamenali Lukáš Galvas a rozhodující gól dal Michal Důras. Zlín hraje v neděli doma s Karlovými Vary, začátek v 17 hodin.

Trenérská dvojice Rostislav Vlach, Josef Turek pozměnila po nevydařeném zápase s Plzní složení jednotlivých útoků. Ve stejné sestavě zůstala pouze Čajánkova řada. V brance nastoupil Luboš Horčička a v obraně místo Radka Míky hrál Martin Lučka. Zlínská družina dopoledne absolvovala rozbruslení na domácím ledě a krátce po poledni se vydala na cestu do hlavního města. Sparta měla v úvodu převahu, ale proti Horčičkovi neuspěli Hanzlík s Tonem, pak se Zlín ubránil při Vlachově vyloučení. Ve 12. minutě vychytal Horčička osamoceného Tona lapačkou. Zlín hrozil z brejků a z jednoho povedeného v 17. minutě otevřel skóre. Po rychlém přechodu do útočného pásma vystřelil z levého kruhu Galvas a překonal Pöpperleho, jemuž stínil Čajánek. Krátce před pauzou pomohla Zlínu při přesilovce Sparty po Sersenově střele levá tyč.

I v druhém dějství domácí marně dobývali soupeřovu branku. Zlín se neprosadil před polovinou utkání ve své první početní převaze při Milamově trestu. Po návratu se americký bek dostal do přečíslení dvou na jednoho s Brošem, který situaci vyřešil individuálně, ale po kličce zamířil jen do Horčičky.

Podobný obrázek měla i závěrečná třetina. Zlín dlouho nepouštěl Spartu do šancí a hrál i aktivně dopředu. Až v 53. minutě dostal prostor na střelu Forman, ale minul pravou tyč Horčičkovy branky. V 54. minutě ale Pacovský vyhrál vhazování pro Tona, který umístil ránu přesně k pravé tyči a připravil zlínského brankáře o čisté konto. Další možnost měl Bližňák, ale prodloužení neodvrátil. V nastavení rozhodl Důras, který obral o puk Hanzlíka a blafákem do bekhendu překonal mezi nohy Pöpperleho. "Jsou to pro nás doslova zlaté body. Vzhledem k průběhu zápasu je škoda, že jsme v závěru inkasovali. A rozhodující gól? Měl jsem zakrytý výhled, sparťanský obránce se zadrhl, vjel jsem tam a kotouč skončil v síti. V koncovce se stále trápíme, musíme se zlepšit. Dnes jsme dali dva góly, což nám zajistilo dva body," uvedl šťastný střelec rozhodující trefy Michal Důras. Zlínští hokejisté na Spartě dovedou zahrát, neboť z posledních pěti vzájemných zápasů v Holešovicích čtyřikrát vyhráli! 

Patrik Martinec (Sparta): Měli jsme dobrý vstup do utkání, vytvořili jsme si několik gólových šancí. Bohužel se nám je nepodařilo proměnit a inkasovali jsme. Zlín se pak zatáhl a hrál výborně do obrany. Chtěl bych pochválit naše hráče, že jsme maximálním nasazením a obrovskou vůlí dokázali alespoň vyrovnat. Kromě neproměněných šancí toho moc klukům vytknout nemůžeme. Mrzí nás, že nemáme tři body, ale s výkonem našich hráčů jsme spokojení.

Josef Turek (Zlín): Podali jsme dneska vynikající týmový výkon, hlavně co se týká hry dozadu. Sparta ukázala, proč je na špici. Měla chvílemi velikánský tlak, který jsme ustáli i díky vynikajícímu Horčičkovi v bráně. Mužstvo šlo vítězství naproti už od rána, bylo to vidět už na rozbruslení, že se hráči semkli. Byl to úplný opak včerejšího výkonu, všichni si zaslouží pochvalu.

Předehrávka 22. kola Tipsport extraligy 2011/2012: HC Sparta Praha - PSG Zlín 1:2 po prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 54. min Ton (Pacovský) - 17. Galvas (Důras, O. Veselý), 62. Důras

Vyloučení: 1:2 (Milam - Roman Vlach, Linhart)

Využití: bez

Rozhodčí: Petr Blecha, Antonín Jeřábek - Miloš Bádal, Roman Pouzar

Diváci: 7 216

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Ton - Luboš Horčička 

Zásahy brankářů: Tomáš Pöpperle 20 - Luboš Horčička 29

Sestavy - HC SPARTA PRAHA: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kočí, Kučný, Philipp, Kasík - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Přibyl, Žálčík, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář