Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - České Budějovice 2:3

Hokejisté PSG Zlín prohráli v zápase 38. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s českobudějovickým Mountfieldem, když nedokázali využít ani jednu ze sedmi přesilových her. Rozhodující moment zápasu se odehrál v 57. minutě, hosté se dostali do rychlého brejku a dali vítězný gól. Branky Zlína zaznamenali Ondřej Veselý a Marek Melenovský. Tým PSG Zlín hraje v neděli derby s Brnem.

V sestavě domácích scházela trojice zraněných hráčů Martin Hamrlík, Petr Zámorský a Filip Čech. Rovněž Jihočeši se museli obejít bez tří hokejistů, na marodce jsou Aleš Kotalík, Rostislav Martynek a Martin Podlešák. Zápas měl slavnostní úvod, neboť zlínský kustod Miloslav Sedlák obdržel od jednatele klubu Patrika Kamase věcný dar a dres k významnému životnímu jubileu. Dlouholetý kustod hokejistů Zlína a bývalý výborný obránce Gottwaldova v těchto dnech slaví kulatých šedesát let. V úvodních minutách stříleli nepřesně Důras a Holík.  Obě mužstva se pomalu dostávala do tempa a úvodní dějství příliš vzruchu nepřineslo. Na konci páté minuty odešel na trestnou lavici Gulaš, ale paradoxně ujeli v oslabení hosté, po chybě v domácí obraně se puku zmocnil Šimánek, ale na Sedláčka nevyzrál. Přesilovka domácím vůbec nevyšla a vůbec neohrozili gólmana Kováře. V 9. minutě se zaskvěl skvělou individuální akcí Důras, který si kličkou stáhl jednoho beka, ale jeho střela skončila vedle. Poté vypálil od modré čáry Matějíček, ale Kovář si s jeho střelou poradil.  Zlínští měli ve 13. minutě na ledě šest hráčů, rozhodčí prohřešek potrestali dvouminutovým trestem. Hosté naložili s početní výhodou podobně jako Berani a Sedláčka ohrozil v samotném závěru přesilovky pouze Burian. Úvodní třetinu provázely nepřesnosti na obou stranách, vzruch ještě přinesla Míkova střela od modré čáry a následná dorážka Veselého. Diváci se až do první sirény branky bohužel nedočkali.


Zlínská družina šla do vedení ve 23. minutě. Vlach se od zadního mantinelu natlačil před Kováře, který jeho pokus vyrazil a k odraženému kotouči se dostal Veselý a otevřel střelecký účet zápasu. Za půldruhé minuty však bylo srovnáno. Langhammer se trefil parádně do levého růžku Sedláčkovy brány. V 26. minutě odešel za katr Mertl, který fauloval Vlacha a Berani rozpoutali před Kovářem hotové peklo. Budějovický gólman byl v jednom ohni střel. Tutovky spálili Köhler, Leška a Linhart.  Červené světlo za Kovářem se přece jen rozsvítilo, ale branka Čajánka nebyla po delším zkoumání na videu uznána pro vysokou hůl zlínského kapitána. Obě mužstva poté nevyužila přesilové hry, domácí promarnili další tři početní výhody. Brankář Kovář pochytal příležitosti Köhlera, Holíka a Tesaříka.

Jihočeši šli ve 45. minutě poprvé do vedení zásluhou využité přesilovky, po chybě ve zlínské obraně se hosté dostali do rychlého brejku dva na jednoho a Gulaš zakončoval do prázdné svatyně. Domácí se tlačili do útoku, před Kovářem se ocitl Čajánek, od modré střílel Köhler, ale budějovický brankář odolával. Berani se dočkali vyrovnání  v 51. minutě, když Melenovský ze skrumáže dotlačil kotouč za brankovou čáru. V nervózním závěru rozhodčí nechali bez povšimnutí k nelibosti publika několik zákroků na domácí hráče. Za katr odešel až v 55. minutě za vysokou hůl v Míkově obličeji Šimánek, ale v početní převaze vyšli Berani zcela naprázdno. Přesnou mušku nechali v kabině zkušení Čajánek a Leška. V 58. minutě přišla chyba ve středním pásmu a rychlý brejk hostů dva na jednoho. Šimánek uvolnil Langhammera a nejlepší hráč na ledě přesně trefil kotouč pod víko.  Tým PSG Zlín prohrál potřetí v sezoně s Budějovicemi a ze tří vzájemných zápasů v letošní sezoně nezískal ani bod. 

Rostislav Vlach (Zlín): "Porazili jsme se sami po dvou hrubých a nepochopitelných chybách. Tím nechci snižovat výkon Českých Budějovic. Chybovali zkušení hráči a o to víc nás dnešní porážka mrzí."

Milan Kupka (České Budějovice): "Po vyrovnané první třetině začali být ve druhé části domácí aktivnější a to jak herně, tak střelecky. Naštěstí pro nás z toho vytěžili jen jeden gól. Poslední dějství bylo vyrovnané. Štěstí se přiklonilo na naši stranu a nakonec jsme tři body získali my."

38. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

 Branky a nahrávky: 23. min O. Veselý (Roman Vlach, Melenovský), 51. Melenovský - 24. Langhammer (Gulaš), 45. Gulaš (Langhammer), 58. Langhammer (Šimánek)

Vyloučení: 3:7 (hráčská lavice, Matějíček, Köhler - Gulaš, Mertl, Kašpařík, Langhammer, hráčská lavice, Burian, Šimánek)

Využití: 0:1

Rozhodčí: Vladimír Šindler, Robin Šír - Petr Blümel, Milan Kis

Diváci: 4 125

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Veselý - Milan Gulaš

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 21 - Jakub Kovář 32

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Sedláček - Matějíček, Linhart, Míka, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - L. Květoň, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Burian - Kuchejda, Mertl, Sailer - R. Pšurný, Červený, Marek. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář