Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Karlovy Vary 2:3 v prodloužení

Hokejisté PSG Zlín prohráli v důležitém zápase s Energií Karlovy Vary po prodloužení a z důležitého duelu si připsali na své konto pouze bod. Berani prohospodařili dvougólový náskok ze začátku třetí třetiny. Vary bleskurychle vyrovnaly a v nastaveném čase rozhodly gólem z přesilovky. Energie vyhrála ve Zlíně po více než čtyřech letech. Branky Zlína zaznamenali Petr Holík a Petr Čajánek. Tým PSG čeká v neděli přímý souboj o šesté místo ve Vítkovicích.

Hokejisté PSG Zlín nastoupili k zápasu 49. kola Tipsport extraligy ve stejné sestavě jako v minulém kole, kdy vyhráli na ledě lídra extraligy pražské Sparty. V brance se představil opět gólman Luboš Horčička. Vary přicestovaly do Zlína s denním předstihem s nadějí poprat se o předkolo play off. V sestavě Západočechů scházeli zkušení útočníci Mikeska a Košťál. V úvodních minutách se obě mužstva spíše zahřívali. V první vážnější šanci se ocitl na začátku utkání Veselý, ale Mensator střelu vyrazil Na druhé straně zakončoval Skladaný, ale brankář Horčička střelu u pravé tyčky pokryl. Na konci páté minuty šel Zlín pouze do tří hráčů, neboť na trestné lavici usedli Důras a Galvas. Berani se obětavým výkonem ubránili dvojnásobné přesile soupeře. Před Horčičkou neuspěli Kumstát a střelou od modré čáry Kanaďan Gawryletz.  Na konci přesilovky Gřegořek zlomil hůl, Vlachova družina se ubránila, neboť Vary dvojnásobnou přesilovku sehrály hodně staticky. Domácí měli výhodu přesilovky ve 12. minutě, když odešel za katr Pech. První řada Zlína si vytvořila tlak, ale teč Lešky skončila vedle a Hamrlíkova střela skončila v Mensatorově lapačce. Poté z úhlu nebezpečně vystřelil Leška, ale Mensator v poslední chvíli kotouč chytl. Velkou  šanci měl Veselý, který se po chybě v hostující rozehrávce ocitl zcela osamocený před karlovarským brankářem, ale ve vyložené příležitosti přestřelil. V 18. minutě si najel před branku Roman Vlach, ale nadvakrát na Mensatora nevyzrál. V úvodní třetině se hrál průměrný hokej, diváci se gólu nedočkali a nejvíce vzruchu viděli při přesilových hrách na obou stranách.

Zlín nevyužil na začátku druhé dvacetiminutovky zbytek přesilovky při prohřešku Gřegořka. Domácí se tlačili před hostujícího gólmana, ale Melenovský ve slibné příležitosti po nahrávce od Romana Vlacha pouze nastřelil gólmana. Berani se dočkali vedení v závěru 28. minuty zásluhou šikuly Holíka. Zlínský junior střelou z nulového úhlu využil toho, že Mensator byl v pokleku, zamířil přesně pod horní víko a otevřel střelecký účet utkání. Hosté měli možnost srovnat stav z další přesilovky, ale sehráli ji velmi bídně. Rovněž další šance pochytal výborný Horčička, kerý zneškodnil příležitost Pecha a Skladaného. V 36. minutě se ukázal v dobrém světle čtvrtý útok Zlína, Čech ujel po levém křídle a střelu Kubiše z prostoru mezi kruhy zablokoval jeden z hostujících beků. O minutu později mohl rozjásat domácí ochozy Köhler, ale kotouč se otřel jen o tyčku, následně Čajánkovi sklouzl kotouč mezi bruslemi. 

Zlín hned na začátku třetí třetiny využil početní výhodu. Kapitán Čajánek úspěšně tečoval nahození Tesaříka od modré čáry a dostal domácí do slibného dvoubrankového náskoku. Vary se nevzdaly a během dvou minut vyrovnaly. Po šesti vteřinách potrestal vysokou hůl Míky tečí Gawryletzovy střely v přesilovce Pech. Poté se trefil nejlepší extraligový kanonýr Kumstát, když akci předcházela hrubá chyba Míky u mantinelu za vlastní brankou, když se nechal obrat o puk.   Po inkasovaných brankách působil Zlín zaskočeně, čehož se snažili Západočeši využít. Skladaný se dostal až před Horčičku, ale zlínský brankář jeho střele nastavil beton. Vrátit vedení na svou stranu mohl Zlín po vyloučení Gawryletze. Velkou šanci zahodil Roman Vlach, ale vyhrát v základní hrací době mohla i Energie. Kotrla si prohodil puk mezi bruslemi Zámorského, ale Horčička jeho střelu pod horní víko kryl.  

V prodloužení měly více ze hry Karlovy Vary. Linhart si pomohl faulem a jeho prohřešek využil Gřegořek. Lázeňští hosté vyhráli na zlínském ledě po více než čtyřech letech, neboť naposledy se radovali z výhry na Moravě v prosinci 2007. Energie vyhrála pátý zápas v řadě, podeváté za sebou bodovala a stále živí šanci na předkolo play off.  Hokejisté Zlína promarnili dvougólový náskok a nevyužili nabídnutý mečbol v podobě dvoubodového náskoku na Vítkovice. Oba týmy čeká v neděli v ostravské ČEZ Areně přímý souboj o šesté místo, které zaručuje přímý postup do čvrtfinále play off. 

Josef Turek (PSG Zlín): Byl to vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že se Karlovy Vary zvedly a znali jsme jejich sílu. Neudrželi jsme dvougólové vedení, protože během několika minut jsme inkasovali. Za stavu 2:1 tam byla hrubá chyba Radka Míky, po které jsme dostali vyrovnávací gól. Nesmí se nám stávat, že neudržíme dvoubrankový náskok, proto nejsme spokojeni.

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme vstoupili dobře. Chtěli jsme využít sebevědomí z předchozích utkání. To se nám podařilo a vyústilo v dlouhou přesilovku pět proti třem, kterou jsme ale nevyužili. Ve druhé třetině byli aktivnější domácí, kteří svoji převahu zužitkovali. Ve třetí třetině jsme přidali a zaslouženě vyrovnali. V prodloužení domácí faulovali a Gřegořek prostřelil brankáře Horčičku. Ve druhé polovině poslední třetiny jsme v oslabení měli štěstí po šancích soupeře, takže remíza byla spravedlivá.
 

49. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodloužení (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. min Holík (Leška), 42. Čajánek (Tesařík, Důras) - 44. Pech (Gawryletz, Gřegořek), 46. Kumstát (Pech), 64. Gřegořek (Gawryletz, Pech)

Vyloučení: 5:4 (Důras, Galvas, O. Veselý, Míka, Linhart - Pech, Gřegořek, Mocek, Gawryletz)

Využití: 1:2

Rozhodčí: Vladimír Baluška, Daniel Konc (oba Slovensko) - Jiří Gebauer, Vít Lederer  

Diváci: 3 827

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Lukáš Pech

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 28 - Lukáš Mensator 43

Nejlepší tři hráči utkání podle www.hokej.zlin.cz: Petr Holík, Lukáš Pech, Petr Kumstát  

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Galvas, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, F. Čech. Trenéři: R. Vlach a Turek.

HC ENERGIE KARLOVY VARY: Mensator - Gründling, Gulaši, Lučka, P. Mocek, Gřegořek, Prošek, M. Rohan, Gawryletz - Zucker, Skuhravý, Kotrla - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Sýkora, Dej – T. Rohan, Kuběna, Vachovec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář