Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Litvínov 3:2

Hokejisté PSG Zlín po čtyřech prohrách v řadě opět vyhráli a získali tři cenné body. Berani porazili na domácím ledě Litvínov zásluhou úvodní třetiny, ve které vstřelili všechny tři góly. Severočeši v závěru zlobili, ale na body již nedosáhli. Branky zaznamenali Bedřich Köhler 2 a Michal Důras. Zlín hraje v neděli v Liberci, poté následuje reprezentační přestávka.

V sestavě domácího týmu scházela trojice zraněných obránců Martin Matějíček, Martin Lučka a Radek Míka. Berani měli do zápasu raketový start, neboť po pouhých třinácti vteřinách se ujali vedení a diváci byli svědky nejrychlejšího gólu sezonu. Leška pronikl po pravém křídle do útočného pásma, gólmanský novic Nechvátal vyrazil kotouč před sebe a Köhler v pádu otevřel střelecký účet zápasu.  Domácí se poté ubránili oslabení, když se provinili špatných střídáním a na ledě se objevilo šest hráčů do pole. Ve čtvrté minutě fauloval Brejčák ve vyložené šanci Romana Vlacha a rozhodčí nařídil trestné střílení. Vlach nájezd neproměnil, neboť blafák nedovedl do úspěšného konce. Severočeši se do vážnější šance nedostali, střely Kubinčáka i Lukeše brankář Sedláček chytl a kapitán Ručinský pálil vedle. Zlín se ubránil v polovině zápasu přesilovce, když Hamrlík vyhodil v obranném pásmu kotouč do hlediště. Berani se nejen ubránili oslabení, ale dokonce zvýšili v 10. minutě těsný náskok. Leška předvedl nepřesnou střelu, nicméně kotouč se odrazil od mantinelu k najíždějícímu Köhlerovi, který zaznamenal už desátý gól sezony. Nováček na extraligovém ledě brankář Nechvátal odjel se svěšenou hlavouna střídačku a jeho místo zaujal zkušenější Volke. Litvínov poté přestál bez újmy oslabení Stříteského, přesto potřetí inkasoval,  V 18. minutě přidal ze skrumáže před litvínovskou bránou gól důrazný Důras, který vydoloval kotouč z houštiny bránících litvínovských hokejistů před Volkem. Severočeši v úvodní třetině příliš hokejového umu nepředvedli. Vlachova parta prolomila střeleckou mizérii z předešlých zápasů a dokázala za úvodní třetinu vstřelit více gólů než za předchozí čtyři utkání.

Domácí nevyužili na začátku druhé třetiny přesilovku a během celé třetiny stříleli slepými náboji. Hra upadla do průměru a příliš rušných momentů nebylo. Zlín měl k dispozici v polovině utkání 62 vteřin výhodu čtyři na tři a poté pár vteřin dokonce dvojnásobnou. Verva se ubránila, v největší šanci se ocitl po střele Hamrlíka dorážející Köhler, jemuž nebyl přán hattrick. Už při hře pět na pět dvakrát pálil Holík, ale Volke byl vždy na místě. I když se Berani probudili v koncovce, v početní převaze se stále trápí. Zákonitě přišel v 35. minutě trest, po Majdanově přihrávce se trefil Frolík.      

 
Na začátku třetí třetiny začali vystrkovat růžky hokejisté Litvínova. Střely Kubinčáka a Kubáta brankář Sedláček pochytal. Na opačné straně se prodral do šance Veselý, ale nezakončil. Litvínov měl možnost vstřelit kontaktní gól po vyloučení Sýkory, ale domácí celek se ubránil. Hosté se však radovali při vyloučení Hamrlíka. Po ukázkové kombinaci a přihrávkách od Ručinského a Hanzla měl Trávníček před sebou prázdnou branku. Hned vzápětí odešel za katr Sýkora a pro domácí barvy nastaly krušné chvíle. Naštěstí se Zlín ubránil a k vyrovnání pro hosty nevedla ani více než minutová power play.  Vlachova parta si jednogolový náskok do třetí sirény pohlídali a po čtyřech prohrách v řadě se radovala opět z vítězství

19. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. min Köhler (Leška, Finsterle), 10. Köhler (Leška), 18. Důras - 35. Frolík (Majdan), 55. Trávníček (Hanzl, Ručinský) 

Vyloučení: 6:5 (hráčská lavice, Hamrlík, hráčská lavice, T. Sýkora, Hamrlík, T. Sýkora - Stříteský, Brejčák, Stříteský, Havelka, Maxa)

Využití: 0:1

Oslabení: 0:1

Rozhodčí: Radek Husička, Robin Šír - Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Diváci: 4 076

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 21 - Patrik Nechvátal 3, Martin Volke 19

Nejlepší vyhodnocení hráči: Bedřich Köhler - Martin Ručinský

Sestavy - PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Finsterle (18. min Honejsek), Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC VERVA LITVÍNOV: Nechvátal (10. min. Volke) - Jareš, Kubát, Stříteský, Pojkar, Černošek, Brejčák, od 21. min navíc Havelka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Trávníček - Majdan, Hujsa, Maxa. Trenéři: Kýhos a Kučera.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář