Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2014/2015 Zlín - Djurgaarden Stockholm 3:1

Hokejisté PSG Zlín vyhráli i druhý zápas v Champions Hockey League a po výhře 3:1 nad týmem Djurgaarden Stockholm se dostali do čela základní skupiny D. Výhru českého mistra režíroval kapitán Petr Čajánek, který zaznamenal v 37. minutě v přesilové hře rozhodující trefu utkání. Do vedení šel na začátku druhé třetiny švédský celek, ale Berani utkání zvrátili ve svůj prospěch a definitivně zpečetili výhru gólem do prázdné branky. Branky PSG zaznamenali Tomáš Valenta, Petr Čajánek a Pavel Kubiš. Tým PSG Zlín hraje příští zápas v Lize mistrů opět doma, ve čtvrtek 4. září přivítá švýcarský tým HC Fribourg-Gottéron.

Hokejisté Zlína nastoupili k dalšímu utkání Ligy mistrů tentokrát s kapitánem Čajánkem, zatímco Djurgaarden přivezl do Zlína všechny hvězdy. V sestavě trenéra Särkijärviho nechyběl ani hvězdný útočník Samuelsson, který vyhrál s Detroitem slavný Stanley Cup. Jako rvní zahrozili Švédové, střelu Ahlena gólman Kašík vyrazil, na druhé straně zahrozil Okál. Hosté hráli na začátku 5. minuty úvodní přesilovou hru, ale Berani zvládli úvodní oslabení bez problémů. V 7. minutě se dvakrát zaskvěl Kašík, který vychytal Heinereho. Zlín se mohl dostat do vedení ve 13. min, litevský gólman Armalis střelu Veselého pouze vyrazil před sebe a dojíždějící Roman Vlach pouze trefil gólmana Djurgaardenu. Aktivitu domácího celku zbrzdil faul Urbance, velkou příležitost promarnil Sörensen. Po šarvátce mezi střídačkami hráli domácí poprvé přesilovku. Berani si vytvořili značný tlak, nejdříve pálil vedle Žižka, poté předvedl Armalis skvělý zákrok po střele Vlacha.

Švédové využili hned na začátku druhé třetiny přesilovou hru, nedovolené bránění Lešky potrestal Lauritzen. Český mistr srovnal krok v 26. minutě, kapitán Čajánek na sebe stáhl dva hráče a Valenta tvrdou ránou prostřelil kotouč mezi betony Armalise. Domácí dostali v polovině utkání možnost další přesilovky, ale brankář Djurgaardenu byl na místě. Vlachova družina byla ve druhé části prostřední třetiny aktivní, s dělovkou Matějíčka si Armalis ještě poradil, ale v 37. minutě při inkasoval. Zlínští se dostali poprvé v utkání do vedení zásluhou využité přesilovky po přesné ráně kapitána Čajánka k pravé tyči.

Hned v úvodu třetí třetiny se zaskvěl Kašík, který nedovolil podruhé v zápase skórovat Lauritzenovi, neboť kryl samostatný nájezd švédského útočníka. Na druhé straně předvedl parádní zákrok Armalis, když lapil stoprocentní šanci Köhlera a posléze vyrazil ramenem bekhendový pokus Okála. V 50. minutě se vydal až před hostujícího brankáře ofenzívně laděný Žižka, ale neuspěl. Třetí gól v síti Djurgaardenu visel na vlásku v 52. mninutě po akci čtvrté řady Zlína. Ve stoprocentní akci zaváhali Sedláček a Fořt. Při vlastním oslabení vybojoval kotouč Ondráček, přihrál volnému Köhlerovi, který v koncovce opět zaváhal. Hosté dvě minuty před třetí sirénou zkusili power play. Po dorážce Ahlena bylo před Kašíkem pořádně horko. Pojistku pro tři body zajistil Kubiš, který se trefil do prázdné branky.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Petr Čajánek, Jiří Ondráček - Mikael Ahlen.

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Očekávali jsme, že dnešní protivník bude silnějším soupeřem než německý Berlín. Švédové jsou po technické i taktické stránce o něco výše než Němci, navíc velmi dobře bruslí. Celkově byl zápas vyrovnaný. Bylo to o šancích, které jsme my proměnili, zatímco Švédové ne. Musím poděkovat týmu, který po náročném cestování do Berlína, se na utkání velmi dobře připravil. Pochvalu zaslouží všichni hráči včetně brankáře Kašíka."

Hans Särkijärvi (hlavní trenér Djurgaarden IF Stockholm): "V první třetině jsme byli s naším výknem a předvedenou hrou spokojeni. Velmi dobře jsme bruslili a začátek nám patřil. Ve druhé třetině nám řada vyloučení ubrala sílu a zkrátka jsme nestíhali. Ve třetí části už byl obraz hry vyrovnaný, hráli jsme dobrou a vyrovnanou partii se Zlínem. I když jsme nakonec prohráli, jsme spokojeni s předvedenou hrou i výsledkem."

Neděle 24. srpna 2014 PSG ZLÍN - DJURGAARDEN STOCKHOLM 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. min Valenta (Horák, Čajánek), 37. Čajánek (Holík), 59. Kubiš (Holík) - 22. Lauritzen (Samuelsson, Deilert). Rozhodčí: Baluška (Slovensko), Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6, navíc Sörensen (Djurgaarden) na 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 4 018. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Matějíček, Horák, Valenta, Řezníček, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Fořt, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík.
Djurgården Stockholm (SWE): Armalis - Holm, Arnesson, Nordlund, Englund, Falk, Deilert, Norell, Rundqvist - Sörensen, Truchno, Alvarez - Lauritzen, J. Eriksson, Samuelsson - Saviano, Ljungh, Heinero - H. Eriksson, Holmqvist, Ahlen. Trenéři: Särkijärvi, Nyman.
Autor: Roman Ordelt - www.hokej.zlin.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář