Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2014/2015 Zlín - Fribourg-Gottéron 2:3 prodl.

Hokejisté PSG Zlín prohráli ve třetím kole Champions Hockey League ve skupině D na domácím ledě s týmem HC Fribourg-Gottéron 2:3 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v nastaveném čase 63:11 minuty po ponechané výhodě při signalizovaném vyloučení Zlína Gregory Mauldin. Šampioni ze Zlína se ujali vedení v 7. minutě zásluhou využité přesilové hry, ale Švýcaři obrátili skóre ve svůj prospěch. Zlín vyrovnal při úspěšné power-play a získal alespoň bod. Branky zaznamenali Tomáš Žižka a Jiří Marušák. Tým PSG Zlín hraje v sobotu 6. září další zápas Ligy mistrů právě ve Fribourgu, začátek v 19:45 hodin. Utkání vysílá přímým přenosem Slovak Sport TV 3.

Zlínští hokejisté nastoupili ke třetímu utkání v základní skupině D Ligy mistrů v extraligové sestavě, v brance dostal přednost Horčička. Oba týmy se v úvodních minutách oťukávaly. Střelecký účet utkání otevřeli Berani, když bleskurychle využili přesilovou hru. Faul Hasaniho potrestal za pouhých šestnáct vteřin obránce Žižka. Jeho pumelice od modré čáry se zastavila až v síti hostů. Draci z Fribourgu srovnali stav za půldruhé minuty, nejproduktivnější hráč hostů Mauldin z prostoru mezikruží se trefil přesně nad vyrážku Horčičky. Zlín mohl jít zpět do vedení zásluhou Köhlera, ale skákavý kotouč před Nyffelerem nezkrotil a nepřesně mířil i Marušák. Domácí poté promarnili dvě početní výhody. Švýcarský celek před první sirénou málem udeřil, Zlín od inkasovaného gólu zachránil pozorný Horčička, který zneškodnil dorážku Fritsche.

Fribourg šel ve druhé třetině poprvé v utkání do vedení. Zlínští zaváhali v 28. minutě při rozehrávce v útočném pásmu, puku se zmocnil kapitán Plüss, místo střely zvolil přihrávku na Motteta, který protlačil kotouč za Horčičkova záda. Berani měli v 32. minutě obrovskou šanci, Leška naservíroval kotouč na hůl kanonýra Balaštíka, ale Nyffeler pokryl odkrytou bránu a v poslední chvíli lapil kotouč do lapačky. Domácí byli aktivnější, ale v koncovce se nedařilo. Švýcaři předváděli výbornou defenzívu a velmi dobrý výkon předváděl gólman Nyffeler.

Třetí třetina vyzněla ve prospěch Zlína, který si vytvořil herní převahu, ale nedokázal se prosadit před defenzívu Fribourgu. Berani se neprosadili v přesilových hrách. V 50. minutě dvakrát zahrozil Roman Vlach, poté předvedla slibnou kombinaci Čajánkova řada, ale kotouč neposlechl Holíka. Domácí si vzali v čase 58:35 minuty oddechový čas, brankář Horčička zůstal na střídačce a za pouhé čtyři vteřiny bylo srovnáno, Marušák bombou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě včetně Nyffelera. Minutu před třetí sirénou faulova Kubiš, ale český mistr bod po základní části uhájil.

Zlín se ubránil v nastaveném čase zbyku početní výhody Fribourgu,nicméně švýcarský celek byl aktivnější. Horčička byl v ohni střel a hosté přece jen získali bonusový bod ve svůj prospěch. Při signalizovaném vyloučení jednoho ze zlínských hokejistů definitivně rozhodl hráč v dresu Top Scorer Mauldin, který našel prostor u tyčky a dotlačil puk za brankovou čáru.

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Úvod utkání jsme měli ve své režii. Dali jsme úvodní gól, ale poté jsme ztratili tempo utkání. Naše hra byla složitá a některé věci jsme řešili špatně. V závěru jsme se zlepšili, nicméně Fribourg hrál jednoduše, důrazněji a byl ov dnešním zápase o krůček lepší než my."

Hans Kossmann (hlavní trenér HC Fribourg-Gottéron): "Věděli jsme, že to bude pro nás velmi těžký soupeř, neboť Zlín předvádí velmi dobře organizovaný hokej a hraje hodně disciplinovaně. Museli jsme čekat na chyby soupeře a ty jsme dokázali využít. Přijeli jsme do Zlína pro body, abychom se udrželi v soutěži a v naději na postup do play off. Jsem spokojen, že jsme tady vyhráli a získali dva body."

Čtvrtek 4. září, Liga mistrů ZLÍN - FRIBOURG-GOTTÉRON 2:3 prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. min Žižka (Holík, Veselý), 59. Marušák (Žižka, Köhler) - 9. Mauldin (Pouliot), 28. Mottet (Plüss), 64. Mauldin (Pouliot). Rozhodčí: Polák (Česká republika), Smetana (Rakousko) - Hlavatý, Lederer (Česká republika). Vyloučení: 5:9, navíc Urbanec (Zlín) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3 912. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Zlín: Horčička - Marušák, Kotvan, Valenta, Horák, Matějíček, Žižka, Urbanec, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Ondráček, Roman Vlach, Veselý - Okál, Fořt, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.
Fribourg-Gottéron (SUI): Nyffeler - Kwiatkowski, Ngoy, Abplanalp, Helbling, Schilt, Kamerzin, Huguenin, Montandon - Plüss, Dubé, Mottet - Monnet, Pouliot, Mauldin - Vauclair, Ness, Fritsche - Bruegger, Hasani, Sprunger. Trenéři: Kossmann, Matté.
Autor: Roman Ordelt - www.hokej.zlin.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář