Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Zajděte si raději na koupaliště....

17. 9. 2009

Dobrý den, pane Horáku.

Reaguji tímto na vaši poznámku ve Sportu dne 20.8. 2009 a související články, kterými jste začal svůj nový seriál s názvem Balaštík.
Zatím má je dva díly /zaplaťpánbůh/.

Myslím si, že jste se těmito články ujal role hokejového soudce, který má právo říkat, kdo je špatný, kdo dobrý a jak by se to zlé mělo trestat.
Tohle bych čekal od nějaké hokejové legendy nebo zkušeného hokejisty, bohužel opak je pravdou.

Ve svých článcích jste sestavil anketu o největšího provokatéra, samozřejmě ji vyhrál Balaštík. Vidím Vás jak objíždíte extraligové hráče v plné přípravě a vyptáváte se jich. Podle výsledků ankety si myslím, že jste byl leda tak na výletě v Ostravě.
Na druhou stranu, být hráčem, hlasuji taky pro Balaštíka. Nenáviděl bych ho kvůli tomu, že svými brankami rozhodl zápas. On odejde jako vítěz a mě trenér /vlastně kvůli němu/ sjede.


 Pana Stehlíka jste všem čtenářům obsadil do role správňáka, který trestá zlo, a tak by to podle Vás mělo být. Neříkám, že Balaštík je neviňátko. Ovšem způsob, jakým jste z Balaštíka vytvořil hokejovou zrůdu, je nenapodobitelný. Jaroslav Balaštík je hokejista, který se vryl lidem a fanouškům do paměti především střílením gólů. Na druhé straně pan Stehlík pouze svou statistikou trestných minut. Tyto minuty určitě nenasbíral jen při soubojích s tím zlým a zrádným Balaštíkem, pane Horáku. Ve Vašich očích ovšem vítězí hora svalů /určitě strašně oblíbená v celé lize/ nad podlým střelcem branek. Tímto seriálem jste nepochopitelně ještě zvýšil averzi vůči tomuto hráči a klubu/ jehož dres obléká/, jak ze strany soupeřů, tak rozhodčích, díky.

Chtěl bych Vás upozornit, že svého dobráckého ŠREKA /v podobě pana Stehlíka/, neznáte asi tak dobře. Pan Hadamczik v dnešním Sportu říká: "Neviděl jsem v NHL, když se dva hráči chlapsky poperou, že by z toho druhý den jeden z nich vinil kouče. Naopak, poražený chlapsky uzná, že prohrál. Tady se ale vyhrožuje, pomlouvá a hráč se schovává za rozhodčí."
Toto mě velmi pobavilo, neboť jsem viděl na vlastní oči pana Stehlíka, jak se "CHLAPSKY" sápe na zlínskou střídačku a vybírá si hráče, kterému tzv. jednu napálí. A to ještě nebyl jeho osobní problém. Ve Vítkovicích to funguje tak, že pokud jejich hráče narazíte trochu víc na mantinel nebo nedej bože jim dáte sekeru, která zůstane nepotrestaná od rozhodčího, nahlásí se číslo inkriminovaného hráče panu Stehlíkovi a on to samozřejmě "férově a chlapsky" vyřeší. Vítej hrdino! Pane Hadamcziku to by taky v NHL koukali, co? To asi viděl pan Venera, tak si myslel, že takové věci se řeší na cizích střídačkách, takže u mě je to v pořádku.

Pan Stehlík se totiž řídí heslem: Co se ve Spartě naučíš, ve Vítkovicích jak když najdeš.

S panem Hadamczikem souhlasím jen v tom, že se Balaštík neměl o něm zmiňovat, ať už má pan Hadamczik páteř nebo nemá.


Pane Horáku, chápu, že je "okurková sezóna" a témata se hledají těžko. Ale místo dvou stránek Vašeho seriálu s názvem: Soudím sám a soudím rád, si radši zajděte na koupaliště.

S pozdravem,

věrný fanoušek Zlína
Richard Gerych

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář