Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


ObrazekDo hokejového dění se Roman Kaňkovský zapojil poprvé v šesti letech a tehdy určitě netušil, že ho rychlé nože bruslí dovezou až na post obchodního manažera hokejového extraligového klubu. Narodil se 15. února 1965 v Jihlavě. Jeho tatínek byl velkým fandou hokeje, a tak malého Romana dovedl do oddílu Modety Jihlava, kde tehdy jihlavský potěr začínal s prvními hokejovými kroky. Později jej následoval i mladší bratr Petr.

Roman Kaňkovský vždy působil na postu obránce, prošel všemi jihlavskými mládežnickými kategoriemi (dorost a junioři hráli nejvyšší republikovou soutěž) a Jihlavu poprvé opustil v roce 1983, když narukoval na vojnu do Příbrami (2. národní liga). Po dvou letech vojenské služby odehrál jednu sezónu za Ústí nad Labem (1. národní liga) a vrátil se zpět do Jihlavy. V sezóně 1987-88 se stal stabilním hráčem hokejového mužstva hrající nejvyšší soutěž v republice. Zde zažil v roce 1991 svůj největší hokejový úspěch a to mistrovský titul Dukly Jihlava.

Po pěti sezónách přestoupil do Zlína. V dresu Ševců hrál v roce 1995 finále hokejové ligy proti Vsetínu, který v něm získal svůj první titul a odstartoval šňůru pěti mistrovských titulů v řadě. Tři zlínské sezóny vystřídalo opět angažmá v Jihlavě a byly to jeho poslední dva roky v jihlavském dresu. Společně s bratrem kývli na nabídku Znojemských orlů. Nováček první ligy za jejich velkého přispění sezónu 1997-1998 vyhrál a účinkoval v neúspěšné baráži proti Opavě. Příští rok se již úspěch zdařil a Roman Kaňkovský je tak nesmazatelně zapsán jako hráč kádru, který posunul znojemský hokej mezi republikovou elitu. Nemilosrdností osudu se však stalo, že to byl úspěch na úkor Jihlavy, která z něj hokejistu vychovala. Jihlava skončila působení v nejvyšší soutěži a Roman Kaňkovský skončil s hokejem.

Vystudoval střední školu zaměřenou na výpočetní techniku a automatizaci řízení. Kladný vztah k Obrazektechnice, zvlášť k počítačům se mu velmi hodí při jeho nynější manažerské práci. Po ukončení kariéry projevilo znojemské vedení zájem získat jej na post obchodního manažera. Nabídka ho velmi zaujala, a tak ji přijal. Manažerské a obchodní zkušenosti měl už z dob hráčské kariéry, kdy souběžně podnikal ve sféře obchodu. Znojmo navíc do svého managementu získalo známé hokejové jméno. Zpočátku měl na starost i mládež, kde se mu úspěšně podařilo zorganizovat chod hokejových tříd.

Jako obchodní manažer má na starosti veškerou propagaci, finanční zajištění a vlastně celkovou image klubu. Své práci věnuje většinu svého času, ale nebere to jako žádnou oběť. Práce ho nesmírně baví a je spokojen s tím, že v životě byl rád hokejistou a nyní manažerem.

Největším koníčkem je pro něj jeho práce, ale ve volných chvílích si rád zasportuje. Kdyby ho někdo chtěl pozvat do divadla, tak určitě přijme nabídku na představení divadla Sklep.

Jeho rodina nijak nestrádá jeho pracovním zápalem, dokonce na ni má teď víc času než míval jako hráč. S manželkou Alexandrou mají dceru Veroniku.

Obrazek

Největší úspěchy:

  • mistr ligy 1990-91 Dukla Jihlava
  • finalista ligy 1994-95 AC ZPS Zlín

    archív: www.hcorli.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář